Kategorier
Høye innlegg Trenersnakk

5’er taktikk: Å spille BOKS

Det er ulike måter å spille 5’er fotball på. Jeg har tidligere vist 1-2-1 formasjonen der det er enkelt å sette opp trekanter. Hva om man spiller som en boks? Vil det være en smart måte å spille på? Svaret er ja, ettersom man har like mange i forsvar som i angrep hele tiden, men det er en del momenter som er viktig at sitter.

Flytte hurtig på benaÅ spille BOKS
Det er viktig å kunne flytte på bena når man spiller i boks. Alle spillerne må nemlig skyve sidelengs, oppover og nedover samtidig. Det kan være greit å variere taktikken sin, slik at spillerne lærer flere enn en måte å spille på. Øv litt på trening uten ball der hele laget på kommando skyver alle veier med omtrent like stor avstand mellom hverandre. Det er krevende, men veldig effektivt når det sitter.

Spill muligheter
Det er like enkelt å sette opp trekanter i en 2-2 formasjon, eller boks som jeg liker å kalle det, som i en 1-2-1. Det blir bare litt andre vinkler, men det finner barna raskt løsningen på. Det vil være enklere å få opp forsvarerne som støtte og dessuten vil de kunne fyre av et skudd. Dersom en motstander kommer i mot er det enkelt å sentre sidelengs for å skape overtall på motsatt side. Det er viktig å ikke bli for ivrig som forvarer, for det å ligge i en 1-3 formasjon kan bli sårbart. Spillmulighetene i boks er mange og jeg vi hevde at det er mye sikrere defensivt å ligge på den måten om man møter sterke lag.

To angripere
Det er alltid giftig å ha to spillere på topp som starter bredt, men skjærer innover så raskt de mottar ballen. Makkeren finner hurtig posisjon inne foran mål og venter på ballen. Om man har to spillere som klikker godt sammen, kan du vente deg mange fine kombinasjoner og angrep med denne formasjonen.

Prøv ut denne formasjonen og også 1-2-1 formasjonen. Det kan hende at den ene varianten fungerer bedre for ditt lag enn den andre.

-Fotballhue-

Blogglisten hits