Kategorier
Høye innlegg Øvelser Trenersnakk

5’er taktikk

Å spille 5’er er ikke bare å løpe etter ballen som en stor biesverm. Om man vil lære barna litt om fotball og valg på banen bør det innføres små taktiske grep. Dette er ikke gjort på et par treninger, men må jobbes med over tid. Nå som vinteren står for døren vil dere ha masse tid til akkurat dette.

Mine lag har alltid spilt 1-2-1 formasjon. På denne måten lærer de seg arbeidsoppgaver på banen og også hvordan de andre på laget beveger seg. Ved å bruke de lysbildene jeg har laget på et spillermøte vil de enkelt få med seg de viktigste tingene. Resten av spillet går på å leke, feile, prøve, lykkes, mestre og lære.

5'er taktikk - forsvarer

En forsvarer bør være en spiller med gode ferdigheter, gjerne den beste på laget. De styrer spillet og har god forståelse for hvor og når ballen bør spilles. Jeg velger å kalle denne plassen for «Hjerne» og ikke forsvarer.

5'er taktikk - Midtbane

Midtbanen har et utrolig stort arbeidsområde og er både defensivt og offensivt involvert i spillet. Vinne ball, gjøre noe smart med den og sørge for at vi får bredde i spillet. Det er ofte disse spillerne som scorer målene. Når forsvarsspilleren går opp på kontring, må en av disse spillerne falle bak for å sikre.

5'er taktikk - Angriper

Angriperen bør ligge på høyde med den siste forsvareren til motstanderlaget, men ikke fiske. Spilleren må være forberedt på å møte ballen, slå støttepasning, stikke avgårde på løp og være sulten på å score mål ved å komme seg inn foran målet hurtig.

Lykke til med å lære laget ditt sine første taktiske grep. La de få prøve og feile masse. Det vil ta tid, men skaper på sikt kloke fotballhjerner. Ikke få hetta dersom det kommer noen mål imot nå i starten.

Blogglisten hits