Kategorier
Høye innlegg Trenersnakk

7’er taktikk

Mange lag har erfaring med 7’er fotball og har eksperimentert en del med ulike formasjoner og taktikk. Min erfaring med 7’er er at formasjonen 2-3-1 har mye nyttig for seg i læringsprosessen mot ungdomsfotballen. Den kan være et godt utgangspunkt for lag som skal i gang med sin første 7’er sesong.

Toeren bak lærer å jobbe samlet med kommunikasjon og samhandling. Hvem støter opp i angriper som første forsvarer og hvem sikrer som andre forsvarer. Når skyver de sidelengs, når står de høyt og når skal de falle bakover, gå bredt ut når keeper skal sette i gang spillet….

Sentral spiller på midten må hele tiden bevege seg og være tilgjengelig for pasning. Stå i ledig rom, orientere seg, gjenvinne ball og være støttespiller.

Kantene lærer å jobbe bakover og fremover. Viktigheten med å ta ut riktig bredde og slå gode gjennombrudd og utfordre.

Spissen har også mye å tenke på i tillegg til å være klar til å sette foten til ballen i riktig øyeblikk. Være et oppspillspunkt, slå korrekte pasninger, få gode mottak, skjerme ballen, forskyve sidelengs og vinne dueller….osv.

Med andre ord så er det massevis å lære seg. Og bildet under kan være et godt utgangspunkt under spillermøtet. Her ser man de ulike valgene man kan gjøre og en enkel forklaring ved f.eks igangsetting.

7'er fotball 2-3-1

Blogglisten hits