Kategorier
Høye innlegg

Å reise rundt med unger i bilen

Det er aldri en kjedelig kjøretur når man reiser rundt med unger i bilen. Det er faktisk et rullende show! I min bil er det lov til å være litt gal, men ikke være høyrøstet. Det gir en utrolig kul stemning og så mange gullkorn at det ville ha fylt en hel bok. På vei til kampene er det heller aldri snakk om selve kampen. Den starter først når bilen er parkert og vi velter oss ut av sidedørene i klynge.

Viktig oppladningfotballhue_galskap-i-bilen
Timen før alvoret starter er faktisk ganske viktig. Å få ungene til å slappe av og forsøke å få energinivået på topp, er noe de fleste sjåfører bør hige etter å oppnå. Å prate om hvordan man spilte sist, hvem som scoret mål, hvordan spillet var, er helt unødvendig å prate om. Spillerne gir faktisk blaffen i dette. Den forrige kampen er nemlig glemt. Man skulle tro at det ville sette hjernen deres i kampmodus å prate om idrett, men det slår faktisk i helt motsatt retning. Spillerne blir altfor spent, får prestasjonsangst, gru/gleder seg til kamp og mister litt piffen. Bruk kjøreturen på fjas og tull!

Latterkramper
Å le forlenger livet, men det setter også igang positive prosesser i kropp og hode. Alle konflikter, lekser, ødelagt sykkel og andre ting glemmes fullstendig når man har det gøy. dette vet vi voksne veldig godt, så hvorfor ikke prøve å ha dette som en taktikk i bilen på vei til kamp? For å ta frem eksempler fra min egen bil, er det ikke lite galskap som har skjedd. Vi har sunget AC/DC på full styrke, med skrikestemme, med vinduene helt nede, det har vært rap-show, dyrelyder, egen-tolkninger av sangtekster vi hører på radio, historier som barna forteller selv, noen fortrolige samtaler ungene imellom og kommentering av folk som tusler forbi utenfor vinduene. Det er herlig galskap!

På kamp
All galskap tar slutt en eller annen gang. For oss stopper dette når vi trer inn i garderoben. Først da går vi inn i bobla vår og fokuserer helt og holdent på kampen vi skal spille. Nå har alle spillerne fått ut så mye grums av kropp og hode, at det er greit å kun tenke på kamp. Har du som trener ofte kjeftet på spillerne fordi de er giret eller ufokuserte? Mye av årsaken til dette ligger i forberedelsene. De er slitne etter skoledagen, lekser og middags mas. Alle trenger å avreagere på en eller annen måte. Galskap i bilen er en ypperlig måte. Det er viktig at du som trener også forandrer adferd fra apekatt til trener, slik at spillerne forstår at tiden er kommet for å oppsøke virkeligheten igjen. På denne artige kjøreturen har de fleste fått humøret opp og energien tilbake.

Hvordan en biltur IKKE skal være på vei til kamp har jeg skrevet om tidligere: https://fotballhue.no/bilturen/

Slipp løs galskapen i bilen og få deg en opptur du også!

-Fotballhue-

Blogglisten hits