Kategorier
Høye innlegg Trenersnakk

Barnefotball – tilbakespill til keeper

Å få spillerne til å stå i mål under kamper kan være utfordrende. Jeg tror barna synes det kan være et stort forventningspress å være bakerste mann. Lagkamerater kan slenge med leppa ved baklengsmål, frykt for å få ballen i ansiktet, frykt for å tabbe seg ut… listen kan være lang over hvilke tanker barn har når de tar på seg hanskene. Om vi skal rekruttere flere keeper på lagene våre må heller terskelen senkes. 

Jeg synes det er synd at NFF har bestemt at tilbakespill i 5’er fotball ikke er lov. Dommerne skal fortelle keeperen 3 ganger at det ikke er lov før de blåser frispark til motstanderlaget, men til hvilken nytte er denne regelen? Å stå keeper betyr å være flink med hendene. Dersom keeperen får flere involveringer med hendene vil han eller hun bli flinkere til å f.eks plukke opp trilleballer langs bakken. Å drille inn regler i så ung alder som ved 5’er spill, vil det hindre keeperne i å bli flinke på disse grunnleggende ferdighetene.

Ved 7’er spill har de naturlige keeperne pekt seg ut og disse vil enkelt ta denne regelen uten problem. De har også terpet på basis ferdigheter og er klare for å forholde seg til flere dimensjoner av spillet.

Synes NFF og fotballtinget bør se på denne regelen en gang til…

Blogglisten hits