Kategorier
Høye innlegg

Buffon eller Ronaldo sin kveld?

Endelig er årets høydepunkt her. Finalen i Champions League spilles i Cardiff i kveld og en hel verden gleder seg. Så stor er denne kampen at hele planeten vender blikket mot Wales. Denne kampen er helt åpen og begge lag er omtrent like gode. Den store duellen står mellom gigantene Buffon og Ronaldo.

Har vunnet alt

Gianluigi Buffon er snart 40 år gammel og får ikke veldig mange flere sjanser til å vinne Champions League. Han har vunnet nesten alt som er, bortsett fra denne tittelen. Mange mener at han fortjener denne pokalen mer enn noen andre. Real Madrid mot Juventus er et gigantoppgjør og det er nettopp de store profilene som avgjør de store kampene. Vil Buffon være italienernes matchvinner?

Få keepere gjør så få feil som Buffon sett gjennom en lang karrière. Han er viktig for den defensive tryggheten til Juventus og kan bli den store helten dersom kampen skal avgjøres på straffer. Da er det slik at stjernene bommer og keeperne redder. Duellen Buffon og Ronaldo kan i denne sammenheng sees på som gigantenes oppgjør og direkte kampavgjørende.

Gullball vinneren Ronaldo

Ronaldo samler på titler og har allerede mye på peishylla. Foran slike kamper er motivasjonen helt på grensa til overtenning. Det kan slå to veier. Enten er han helt overlegen, eller går i kjelleren av følelser dersom Juventus får to mål ganske tidlig. Buffon kan være den spilleren som gjør livet surt for Ronaldo ved å plukke ballen rett foran nesen på han. Det er ikke enkelt å score mål på en luring som den italienske keeperen.

Det finnes flere matchvinnere i Madrid laget, men få som er i den klassen som Ronaldo. Han kan skyte 10 skudd rett i fanget på Buffon, før ballen endelig sitter i nota. Ingen forventer at Buffon skal redde, men alle forventer at Ronaldo skal score. Ingen tvil om hvem som har mest forventningspress foran finalen.

De siste årene har Ronaldo vist seg som en leder både på og utenfor banen. Slik har det ikke vært tidligere. Hans evne til å spille på lag med de andre har bedret seg. Buffon er i en særklasse når det gjelder å være ledertypen for sitt lag. Hvem klarer å oppildne sine egne best?

Dødt løp

Jeg vil driste meg til å mene at lagene er helt like når det gjelder spillerne på alle plasser på banen. Begge lag har noen av de beste defensive spillerne i verden, men like gode fremover på banen. Begge har vunnet sine hjemlige ligaer og har en strålende sesong bak seg. Nettopp på grunn av dette vil kampen avgjøres av enkeltprestasjoner.

Når det gjelder trenerbenken vil jeg si at Juventus har en liten fordel. Allegri er en taktisk luring. Han kan få kampen i sin favør. Om Juventus får en tidlig ledelse er de eksperter på å hale ut tiden. De trenger aldri å vinne med stil, men sørge for at seieren kommer i havn. Zidane har en merittliste som er imponerende, men vil han kunne styre slike oppgjør like godt fra sidelinjen som på midtbanen? Vil han kunne forsvare tittelen?

I denne kampen spår jeg få scoringer. Spillet vil bølge frem og tilbake, men vil mest sannsynlig foregå fra bakre firer og opp mot de defensive midtbanespillerne og ned igjen. Der stopper det. Et par ganger blir det slått oppover og der blir det muligheter. Det blir to lag ute på banen som vil våge lite og spille med høye skuldre.

Festkveld

Uansett hvor du ser kampen håper jeg at du får god underholdning. Disse kampene er det hyggelig å se sammen med andre. Kanskje dette er kvelden der du inviterer noen gode venner, eller hva med en tur ut?

For oss som er fotball idioter er Champions League finalen både julaften, bursdag og nyttårsaften på en og samme kveld. Her er det lov til å spise god mat, ha noe godt i glasset og ta på seg drakta til favorittlaget sitt. Uansett hvem som vinner eller taper bør humøret være på topp. Ingen får bli uvenner på grunn av et fotball resultat. Det er gøy med litt innbyrdes krig mellom venner, men la de holde seg til et vennskapelig nivå.

Kos deg med oppgjøret Juventus vs Real Madrid. De to mest suverene lagene i Europa sesongen 2016/17. Ha et ekstra øye med duellen mellom Buffon og Ronaldo. Den blir uhyre interessant!

-Fotballhue-
Blogglisten hits