Kategorier
Internasjonal fotball

Buffon runder 1000 kamper

Gianluigi Buffon er snart 40 år gammel, men han spiller fremdeles på det aller høyeste nivået i verden. Det var en spesiell kveld for han da Italia møtte Albania. Buffon rundet imponerende 1000 kamper på toppnivå.

Kanskje tidenes keepertype?

Gianluigi Buffon er nok en av de beste keeperne gjennom tidene, men er han den aller største? Det er få ting han ikke har vunnet i sin lange karriere mellom stengene. En fargerik person som medspillere og motspillere respekterer. Det er flere andre keepere som kan skilte med mange meritter, men har de klart å holde nivået i så mange år som Buffon?

Det har ikke bare vært suksesshistorier i hans lange keeperliv. I 2006 ble 4 Juventus spillere mistenkt for å ha satset penger på kamper de selv deltok i. Buffon var en av de, sammen med Fabio Cannavaro. Buffon ble senere frikjent for beskyldningene, men slike episoder gir en solid ripe i lakken. I samme år ble det arrangert VM og Gianluigi Buffon ble kåret til turneringens beste keeper. Fremdeles leverer han solid keeperspill for Italias landslag og er den spilleren med flest kamper med flagget på brystet.

Juventus livet ut

Juventus har vært Buffons store kjærlighet, selv om han debuterte i Serie A for Parma i 1995. Siden 2001 har han voktet «Den Gamle Dame» sitt bur. Han ble til og med ned i Serie B da laget ble tvangsflyttet ned et nivå. Hvor lenge Buffon klarer å holde formen i gang blir spennende å se. Jeg kan ikke se så mange tegn til alderdom på den karen.

Den dagen han gir seg på landslaget til Italia håper jeg at han får være forsanger når nasjonalsangen skal spilles før alle kampene. Der er han outstanding!

Vi må klappe litt for Gianluigi Buffon med sine 1000 kamper på toppnivå. Nyt Italias nasjonalsang med en ivrig keeper i hovedrollen. Respekt!

-Fotballhue-

Blogglisten hits