Kategorier
Høye innlegg

Dana Cup – Dag 2

Den første ordentlige dagen på cup er alltid trening i fokus. Her i Hjørring er gressbanene i særklasse og innbyr til gode og lange økter. Dana Cup er en stor turnering og det er av og til mange som vil trene. Det er aldri noe problem å finne plass med så mange baner å ta av. Det er godt å komme i gang med å spille fotball.

20160723_161050
Å tøye skikkelig ut etter økta sammen med en lett joggetur er lurt for å tåle mange kamper.

Første økt
Det er ikke lett å samle spillerne til økter i forkant av store turneringer i sommerferien. Vi var derfor veldig spent på den fysiske formen til gutta. Økta ble innledet av en god oppvarming med koordinasjon og oppmyking av stive ben. Så ble det litt 3 mot 1 i firkanter før hoveddelen startet. Å spille 11’er for første gang betyr mange nye elementer å forholde seg til. Vi innledet dagen med et spillermøte der vi gikk gjennom 4-2-3-1 formasjonen som vi skal spille. Aldri har jeg sett så mange gjespende barn. Det er derfor noe helt annet å praktisere det hele i kampsituasjon. 1,5 time med spill gjorde godt. Spillerne forsto mer og mer av rollene sine og det så mot slutten av økta meget bra ut. Gøy var det også at et eldre lag med jenter fra India jublet høyt når det ble scoringer. Sånt hjelper på humøret og motivasjonen.

20160723_222909
Å servere mat som ungene liker øker trivselen på cup.

Pokemon feber avtar
Etter en hektisk første kveld med unger i hytt og pine på jakt etter Pokemon, har fokus sklidd over mot flørting. Artig å observere kakling, fnising og bruk av digitale verktøy for å kommunisere med de danske jentene. Ettersom dansk/norsk er en vrien kombinasjon for 13 åringer, foregår all prat på herlig engelsk med en vridning mot Petter Solberg og Thor Heyerdahl. Det var ganske vrient å få roet ned huset når det stadig gikk rykter om at de danske jentene nærmet seg huset. På sofaen lå det to trenere og slappet av og lot det stå til. De er på sommerferie og opplevelsene står i kø. Det er fremdeles like moro å rope til gutta: «Hei, du mista en Pokemon!».

Treningskamper
Vi har avtalt flere treningskamper iløpet av søndag. Skibsby-Højene, Hürth-Stotzheim og vår klubb skal lage en liten min-turnering. Våre danske venner skal også invitere oss på en sosial sammenkomst i etterkant av kampene med grilling av pølser. Vi gleder oss stort til denne ettermiddagen. På kvelden spiller vi mot Flensburg. Det er med andre ord bare å lade opp batteriene og glede seg til å dra drakta over hodet. Varmen stiger i Danmark og solen står på som en god varmeovn. Dette blir en fin uke!

-Fotballhue-

Blogglisten hits