Kategorier
Høye innlegg

Dana Cup – Dag 3

Denne dagen er det treningskamper som gjelder for oss Dana Cup farere, men mot spennende motstandere fra Danmark og Tyskland. Nå får vi virkelig kjenne på hvordan det er å spille på 11’er bane og for de fleste er det aller første erfaring med dette. Forventningene er skrudd i taket av gutta. Vi trenerne vet at dette skal bli en slitsom dag og har kalkulert dette godt inn. Mandag er hviledag, men i dag skal det spilles et par timer med kamp.

Struktur på laget
Ettersom Dana Cup er den aller første erfaringen gutta har med stor bane, er det strukturen vi må øve på i dag. Vi har valgt en 4-2-3-1 formasjon, som innebærer å ligge kompakt i forsvar og gå på raske kontringer. Den såkalte 2’ern på midten får en nøkkelrolle i å vinne baller tidlig og få den frem til den kreative 3’ern. Der skal det gå raskt i lengderetning mot mål. For spillerne var noe av det vanskeligste på lørdags økta å skyve sidelengs og opp/ned på banen som en samlet enhet. Dagen i dag vil gi de en del erfaringer som er gull verdt å ta med seg når turneringen starter opp. Vi har øvet på igangsetting og en del på corner og føler at vi har det som skal til på plass, rent teoretisk. Her er det mye som skal stemme.

Mini-turnering20160724_113902
Våre venner i Skibsby-Højene har vært greie mot oss og den tyske klubben Hürth-Stotzheim. De har organisert en utrolig flott tunering for oss der vi får 2-3 kamper hver. I Danmark spiller de 8’er fotball, uten offside, og det er derfor viktig at de også får øvet på 11’er. Det tyske laget er litt mer vant med de store banene og det viste seg også i kampene på det strukturelle. Det ble en utrolig fin gjennomkjøring der våre to lag fikk det til å sitte mer og mer utover dagen. Under kampene serverte våre danske venner frukt og alle var blide og fornøyde. Det hele ble avsluttet med en felles grillfest der danskene dro frem sine ypperste kvalitetspølser med ristet brød. Gjett om det smakte! Til dessert hadde de danske mødrene hjemmebakst til alle sammen. Vi kan ikke få sagt «takk» mange nok ganger og gutta var flinke og takket pent for seg med et fast håndtrykk til lagets lagleder.

KveldskampFlensburg_Bøler
Det er tradisjon med et årlig møte med TSB Flensburg. Ifjor gikk det svært dårlig for vårt lag, der vi gikk på et tosifret tap. Vi skulle spille 7’er fotball, men ble overrasket da de møtte oss på 11’er banen på Bjergby skole. Der hadde de med overårige, underårige og noen fra 2003. I år er utgangspunktet noe likt med kun 2003 spillere og på 11’er bane. Våre spillere var tunge i beina etter en hard dag, men slikt må man venne seg til på cup. Beina skal fungere selv om man er sliten. Vi henger bra med i denne kampen og det hele ender med 3-0 til våre tyske venner i 2×25 minutter. Gutta våre var helt utmattet og kastet seg ned på sidelinjen etter kampen. Vi håper å møte Flensburg neste år også.

Slitne?
Etter å ha sett noen dyktig slitne gutter under kampene, var det nærliggende å tro at det ble tidlig mørkt i huset og stille. Det viste seg å være mer energi i disse guttene. 23.30 klokket de inn i huset og det tok litt tid før de fikk kommet til ro. Sånn er det på cup! Det skal uansett bli gøy å se at de halter seg opp av sengen. I dag fikk de seg en real gjennomkjøring som vil merkes godt, ihvertfall for de som bare har badet og spist grillmat i sommer. Vi er så godt forberedt til Dana Cup som vi kan få blitt. Det som skjer vil skje… Vi skal hvile oss på mandag, med unntak av en liten økt der vi skal bli gjennomvarme og tøye godt ut. Medisin for slitne fotballføtter.

-Fotballhue-

Blogglisten hits