Kategorier
Høye innlegg

Dana Cup – Dag 5

Dana Cup er endelig sparket i gang med de aller første kampene unnagjort. Det er gøy å vandre rundt på områdene der det spilles. Her er det mye innsats og energi fra både trenere og spillere fra alle verdens hjørner. Det er mange som har ofret mye for å komme seg til Europa og det synes på innsatsen. Ikke alle lag er like sympatiske, men slik er et vanlig syn på store turneringer.

Forventninger mot Mexico20160726_100330
Helt siden i vinter har spillerne gledet seg til Dana Cup. Når det nærmer seg kampstart er det ikke så rart at det kribler litt ekstra i magen hos både spillere, trenere og foreldre. Vår første kamp er mot All Stars Mexico, en motstander som det er artig å møte. Vi aner ikke hvordan dette kommer til å gå, men er klare for å gi absolutt alt. I den første kampen har vi ingen innbyttere, så dette blir en tålmodighetsprøve og krevende i forhold til konsentrasjon. Vi måtte forøvrig spille denne kampen helt oppe i Hirtshals, men det var et flott anlegg der oppe i nord. Vi taper første omgang 3-0 og andre omgang 2-1. Vi klarte uansett å bite godt fra oss og setter opp flere gode angrep. Ekstra morsomt var det å se at offside fellen vår gikk hele 7 ganger i løpet av kampen. 2-3 meksikanere ble stående å måpe når vi pushet opp 4’ern bak. Sånt er gøy! Det ender 5-1 til Mexico.

Amerikansk motstand
Vårt andre lag spilte sin første kamp på samme bane litt senere på dagen mot et lag fra Cleveland, Ohio. North-Armerican All Stars var noen tøffe karer, men vi var også ganske tøffe. Det står 0-0 til pause og både spillere og trenere på den amerikanske siden var desperate og begynte å miste hodet. Ganske langt ut i andre omgang kom den ene scoringen som gjør at det ender 1-0 til amerikanerne. Det jeg ikke likte var å høre trenerne til det amerikanske laget rope nedsettende ting til spillerne. «You idiot!», er muligens det som var mest ille. Sånt hører ikke hjemme på en idrettsarena, uansett om du er fra USA eller Norge. Det er 13 åringer som spiller og ikke voksne. Det ble heller ikke enklere for oss når vår keeper er uheldig og tar ballen med hendene utenfor 16 meteren og får direkte rødt kort. Ganske strengt ettersom han ikke var bakerste mann. Utestengelse fra neste kamp er også en konsekvens som smaker dårlig. Synd, men dommeren dømmer…

En tung ettermiddag20160726_092722
Vi spiller vår andre kamp rett ved der vi bor. Oppladningen er noe uheldig etter en episode som påvirker gruppa. Noen på laget hadde mer lyst til å gjøre det bra i B-sluttspill og derfor var ikke denne kampen så viktig. Slike holdninger hører ikke noe sted hjemme i fotballen. Alle kamper og dueller skal vinnes for at vi skal utvikle oss. Etter en tordentale ble det brått en litt annen stemning og det var nok få som turte å gjøre en laber innsats. Vi spiller mot Skidar og leder 2-0 ganske tidlig. Etterhvert begynte de å presse oss bakover og vi kollapser helt. Vi taper kampen 4-2. Etter kampen var det flere som var irriterte, men noen gledet seg til å komme seg på butikken for å kjøpe digg. Det er lov til å bli irritert som trener etter en slik ettermiddag og når man har reist så langt for å spille fotball. Vi kan så forbaska mye bedre enn dette og skulle så gjerne vist vår beste side i en slik kamp og i en slik turnering. Nye muligheter blir det til å reise oss allerede i morgen. Jeg tror at lagene våre kan prestere mye bedre og legge ned ennå større innsats, spesielt i dueller.

Virker jeg litt sur? Neida, jeg er ikke det. Det er bare det at jeg VET at det bor mer i guttene enn det de viser. COME ON! VAMOS! SLOSS! Som trener er man en like stor del av kampene og spillergruppa. Engasjementet er minst like stort og vinner mentaliteten er kanskje høyere.

-Fotballhue-

Blogglisten hits