Kategorier
Høye innlegg

Dana Cup – Dag 6

Så langt har Dana Cup vært preget av tap. Det er mange ting som spiller inn om vi skal se på årsaken til at vi taper. Humøret er uansett på topp og spillerne koser seg på ferie sammen. Etter denne dagen er begge lag klare for B sluttspill etter å ha blitt sist i gruppespillet.

Første kamp20160727_094222
Vi spiller mot et lag fra Norge som har mye godt spill. Når vi har vår keeper ute med karantene og må sette en av de mest arbeidsomme spillerne i mål, da går det galt. I tillegg har vi ingen innbyttere å sette inn for å kunne gjøre noen grep. Hele 9 baller plukkes ut av målet før kampen blåses av. Vi visste at det ville bli vanskelig og resultatet ble dessverre stygt. Nå er det bare for spillerne å mobilisere før en kamp senere i ettermiddag der vi også får med oss noen overårige spillere. Da blir det litt enklere for oss å kunne komme lenger frem på banen.

Andre kamp
Vi spiller igjen mot et norsk lag, men i denne kampen er det noe helt annet enn fotball som preger kampen. Jeg er vanligvis veldig tålmodig med dommere, men her sprakk jeg fullstendig. At en så stor og flott turnering som Dana Cup kan være bekjent av å ha med seg så dårlig dommere er fy og skam. Underveis i kampen står han og teller på fingrene sine og har ikke øynene på banen. Han ser situasjoner som ingen andre ser og det hele blir en skandale. En situasjon der vår spiller står 2 meter fra motstander og mottar en ball i hoftehøyde blir dømt for farefullt spill. Vår spiss kolliderer med motstandernes keeper når dommeren har ryggen til spillet. Keeperen er minst 10kilo lettere enn spissen og får naturligvis vondt, men det er ikke noe stygt spill. Når motstandernes trener kjefter på dommeren ute på banen når han sjekker hvordan keeperen har det, snur dommeren seg og gir vår spiss gult kort. Vår spiller står med hendene inntil magen på et innkast og motstander vinner duellen. Dommeren blåser for dytt i ryggen. Våre stoppere setter glimrende offsidelinje og det blåses ikke. Heldigvs ender det ikke med scoring. Våre forsvarere tar fra motstanderne ballen, men hver gang blåses det frispark imot oss. Vår keeper holder ballen i hendene og kaster den opp i lufta innenfor 16 meter. Han sparker ballen rett utenfor linja og det blåses hands og frispark. Her scorer motstanderne. Vi taper kampen 2-1 og det føles helt forferdelig.

Mister hodet20160727_143649
Jeg mister fullstendig hodet etter kampen og konfronterer dommeren om hvordan vi opplever kampen. Han ødela en ganske åpen og fin fotballkamp. Å bli slått tilbake med feilaktige frispark i 2 x 20 minutter er frustrerende. På fargesprakende engelsk og litt for mye adrenalin forsøker jeg å få en forklaring på situasjoner som skjer under kampen. Dommeren svarer arrogant at jeg ikke har klart å lære spillerne mine å oppføre seg på banen. Jeg har aldri i mitt liv gitt en dommer kjeft etter en kamp, men tatt de i hånda og takket pent for kampen. I dag var et unntak som jeg håper ikke gjentar seg. Det må være mulig for en dommer å kunne si beklager, eller at man muligens gikk glipp av noe. Vi kunne ha vunnet kampen og fått den viktige tredjeplassen i gruppa vår, men dommeren ødela. Fryktelige ord å skrive, men en sannhet! I kampens hete og i ren frustrasjon glemmer jeg også å la alle spillerne få spilletid, noe som heller ikke er bra.

Tredje kamp
Nok en gang har vi en dommer som ikke burde ha gjort denne jobben i sommerferien. Uten å forlate midtsirkelen leder han denne kampen og får ikke med seg offside eller andre forseelser. Det er mulig at han har hatt en lang dag og er sliten, men det setter også sitt preg på kampen. Vi taper riktig nok kampen 4-0 og er knapt nok over midtbanen, men mye rar dømming. Vi håper at første kamp i B sluttspill blir preget av fotball og rettferdig dømming. Dette er også noe spillerne må lære seg, men det er synd at det blir slik.

Vanskelig start på 11’er20160727_094237
Dana Cup har vært vår første turnering med spill på stor 11’er bane. Her har spillerne mye å lære, men vi har gjort så godt vi kan å forklare roller. Å få spillerne tilbake fra ferie uten å ha trent noe særlig er også med på å gjøre beina ekstra tunge og kondisjonen er svak. Frem mot sesongstart er det mye trening som må til for å få gruppa i form. Det blir også mange 11’er kamper utover høsten og vinteren. Om vi i Norge kunne ha droppet 9’er fotball for 13 åringer og gått rett på 11’er, ville vi også ha klart å gi utenlandske lag en større kamp. Det er mye som skal læres! Vi kommer på et bra nivå etterhvert, men det ble en sjokkartet start på 11’er med denne turneringen. Om man spiller 4-4-2, 4-3-3 eller 4-2-3-1 spiller liten rolle. Innsatsen har dessuten vært mye høyere hos våre motstanderen enn på våre lag.

-Fotballhue-

Blogglisten hits