Kategorier
Internasjonal fotball

El Clásico

Vi teller ned de siste timene før verdens største klubbduell braker løs på Santiago Bernabeu klokka 18.00. Det er klart for sesongens første el Clásico mellom Real Madrid og Barcelona og spenningen er mildt sagt intens. Jeg vil forsøke å påpeke noen ting som kan utgjøre forskjellen mellom lagene i kveld.

Porteros
Iker Casillas har mer erfaring med el Clásico enn noen andre spillere på banen og har nervene under kontroll. Det er tvilsomt om Keylor Navas får sjansen i denne kampen. Barcelonas Ter Stegen eller Bravo har ingen erfaring med dette trykket. Casillas har vært rufsete i spillet sitt og kan plutselig gjøre en brøler som kan bli utslagsgivende.
Stilling: (1-1)

Defensas
Real Madrid stiller nok med den beste bakre rekken. Barcelona har sluppet inn mange mål mot god motstand i år og det virker ikke å sitte skikkelig. Madrid har vanvittig duellstyrke, men også offensive backer som kan bidra i angrep. Barcelona har også offensive backer, men det er i midtforsvaret det er mest slurv og lite tempo. Mot Madrids offensive rekke skal de slite med å komme seg tilbake på kantene tidsnok og stå i mot luftstyrken til Ronaldo. Jeg ser på forsvaret som Real Madrids styrke og som Barcelonas svakhet.
Stilling: (2-1)

Centrocampistas
Midtbanen er Barcelonas aller viktigste lagdel. Her har de i mange år styrt spillet sitt med kreative spillere som Xavi, Iniesta og med Sergio Busquets som defensivt anker. I år har de også fått inn Rakitic som kan spille en stor rolle i kveld. På Madrids side har de den som jeg synes er den beste midtbanespilleren i verden akkurat nå, Luca Modric. Ta en stilstudie av han i kveld og se hvordan han løper seg fri, skaper seg tid og rom og samtidig gjør en defensiv jobb som er helt unik. Med gode pasninger blir han banens gigant i kveld. Toni Kroos vil stoppe viktige gjennombrudd fra Barcelona. Se opp for to jevne midtbaner der det kommer til å smelle godt!!!
Stilling: (3-2)

Delanteros
Angrepsrekkene til begge lag er helt i særklasse. Hvem har dagen? Hvem setter de avgjørende sjansene? Madrid og Barcelona bygger opp det offensive spillet ganske forskjellig. Madrid kontrer raskt langs kantene, men Barcelona oftest spiller seg gjennom midtbanen. Hvem demmer opp best? Her er det bare å sette seg ned for å nyte spillere som Ronaldo, Messi, Neymar, Suárez, Benzema, James, Chicharito, Pedro med fler. Begge lag scorer så å si alltid mål i sine kamper. Det ender neppe 0-0 i kveld! Vil Messi bli historisk med å passere 251 mål i La Liga?
Stilling: (3-3)

Når det gjelder trenerne så er nok Carlo Ancelotti den lureste av de to. Luis Enrique har vært spiller for begge klubber og vet hva dette oppgjøret betyr. Han har klart å få i gang det ballbesittende spillet igjen og med det tryggheten i laget, men har han laget en god nok Game-Plan mot Madrid? Blir taktikken utslagsgivende, eller er det enkeltspillerne som avgjør helt alene med spektakulært spill?

Blir Bale overraskende klar for oppgjøret etter skaden? Debuterer Suárez?

Sett deg godt til rette og nyt en herlig kamp i kveld. Bedre underholdning får du ikke!