Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

En mann man må respektere

Få spillere i verden fortjener mer respekt enn Steven Gerrard. Han møtte opp på sin første Liverpool trening som 8 åring og har vært lojal mot klubben i hele sin karriere. Han har jobbet hardt og målbevisst hver eneste dag. En ledertype av de sjeldne for både klubb og landslag tar med seg flyttelasset til USA, men bare for en kort periode. Når han en gang kommer tilbake til hjembyen vil han mest sannsynlig gå inn i en rolle som manager. En manager som vil ha så stor pondus og respekt at potensialet er helt grenseløst.

Når det gjelder spilleren Steven Gerrard har han en evne til å strø pasninger av ypperste klasse, både korte og lange. En defensiv bauta som lagkameratene alltid vet at finnes bak de om noe går skeis. I tillegg er han en mester i å ligge som støttespiller og som alltid er spillbar i de fleste situasjoner. Jeg fikk gleden av å se han på Anfield for noen år siden. Når jeg satt på tribunen bestemte jeg meg for å følge kun han i 10 minutter for å se bevegelsene hans ute på banen. Det er så enormt mye man ikke fanger opp på TV… Steven Gerrard har så vanvittig kontroll og erfaring ute på banen at han kun trenger å småjogge store deler av kampene fordi han alltid vet å posisjonere seg riktig i forhold til ball og medspiller. Når han så rykker og setter opp tempoet, har han sett en mulighet eller løsning som ofte fører til målsjanser.

«He passes for fourty yards», kommer til å synges på Anfield i mange år fremover, selv om ikke kapteinen med nr. 8 på ryggen spiller ute på den grønne gressmatta. Du kan si hva du vil om de andre Liverpool legendene og titler de har vunnet som ikke Gerrard har klart, men når det gjelder klubbfølelse og lojalitet er det ingen som kan måle seg med Steven. Jeg tror nok at også den blå delen av byens innbyggere respekterer denne mannen, for ikke å snakke om alle fotballfans i England som har fulgt landslaget i mange år.

Lykke til videre på ferden og på gjensyn!

Blogglisten hits