Kategorier
Høye innlegg Klær og utstyr

En sko er en sko

Hver måned er en ny sko… De store merkene pumper ut mønster etter mønster og hver nye modell skal være så sinnssykt bra. Jeg lurer på hvor mange som sitter å designer sko og hvor forskjellige hver modell er i forhold til form på såle, høyde opp til ankel etc. Det er klart at det er forskjell på ballfølelsen i forhold til kalveskinn, kenguru eller prærieulv, men når alle vet at de moderne fotballskoene lages i plast og masseproduseres i maskiner er det begrenset hvor bra det kan bli. Når man også priser skoene til nesten Kr. 3.000,- bør man, dersom man er vel bevart, begynne å lure litt.

Barn helt ned i 10års alderen kommer stadig vekk på trening med nye sko som et status symbol. Foreldrene har vært ute å svidd av tusenlapper for at nettopp deres barn skal være den som alle misunner. Det er helt sikkert at ingen blir mye bedre til å spille fotball ved å bruke toppskoene til leverandørene. Innsidepasningen skal fremdeles slås med innsiden og skuddene skal avfyres på området der lissa på skoen er. Om de er rosa, grønne, eller sorte spiller liten rolle.

Om jeg skal gi et tips til foreldre bør det være å ikke kjøpe sko som er glatte. Da er det lett at ballen sklir av foten. Såla bør være fast og stiv, men ellers er det fritt frem. Om du bruker mer enn en tusenlapp på sko til en fot som fortsatt er i stor vekst er det som å kaste penger rett ut av vinduet. Det er høyst tvilsomt at den avgjørende scoringen, eller at hurtigheten når kjegler skal passeres vil bli bedre med sko som er siste skrik og med navnet til en kjent spiller på siden. Da er du et offer for en markedsføring og vil mest sannsynlig møte et krav fra poden neste gang dere skal handle sko.

Du skal få gjøre akkurat som du vil, men det handler uansett om å få flest mulig touch på ballen. Gjerne barbeint!

Blogglisten hits