Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Er dette Liverpool sin kveld?

Etter flere år uten titler av betydning øyner Liverpool et håp om europeisk suksess. Jürgen Klopps aller første sesong kan føre til et trofé for de helrøde fra Merseyside. Det er ganske imponerende å ta laget til denne finalen uten å ha forsterket laget i betydelig grad i overgangsvinduene. Det viser hvilken enorm påvirkning denne treneren har på spillergruppa.

Mesterlaget Sevilla
Sevilla er et skikkelig cup lag og har gjort det skarpt i Europaligaen med 4 seire. De er faktiske det mestvinnende laget i denne turneringen, noe som er imponerende. Vil de klare å holde unna et hardt arbeidende Liverpool lag som er i flytsonen? Et lag som vet å mobilisere opp mot enkeltkamper og med en trener som er genial på det taktiske? Det står mer på spill i kveld enn tittelen. Vinneren blir direkte kvalifisert til gruppespillet i neste sesongs Champions League. I tillegg får laget som vinner spille mot vinneren av Champions League i UEFA Super Cup finalen 2016. Dette smaker godt for alle klubber med ambisjoner.

Perfekte rammer

Alberto Moreno spiller mot sin gamle klubb Sevilla i kveld.
Alberto Moreno spiller mot sin gamle klubb Sevilla i kveld.

På St. Jacob-Park i Basel er det plass til 35.000 tilskuere og hele 27.000 billetter ble lagt ut for salg, noe som betyr mange fans. Begge lag sine fans er høylytte og vet å skape høy lyd på stadion. For en Liverpool spiller blir det også en spesiell kamp. Alberto Moreno forlot sin gamle klubb Sevilla nærmest gråtende da han ble solgt til Liverpool den 12 august 2014.

Det er vanskelig å spå noe resultat i denne kampen. Unai Emery og Jürgen Klopp er noen smartinger som kan avgjøre kampen på trenerbenken. Det er matchvinnere på begge lag og innsatsen vil være enorm. Vil noen av lagene miste hodet å pådra seg utslagsgivende kort? Vi får uansett håpe at kampen avgjøres på antall mål innenfor normal spilletid. Straffespark er bingo og ganske kjedelig i en finale på så høyt nivå.

Jeg tipper 2-1 til Liverpool.

-Fotballhue-

Blogglisten hits