Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Er fotballspillere late?

Mange har sikkert sett favorittlaget spille treningskamp i sommer. Ofte blir dette en veldig skuffende opplevelse. Dårlig tempo, lite nærkontakt, få mål, laber innsats og mange bytter. I tillegg spiller stjernespillerne veldig lite. Man kan jo klø seg litt i hodet over hvordan pre-season er skrudd sammen for topplagene.

Dersom man sammenligner europeisk fotballs pre-season med amerikansk fotball, vil man se store forskjeller på spillernes holdninger. Jeg kan anbefale å se tv-serien Hard Knocks der man får et innblikk i lagenes treningsleir i forkant av NFL sesongen. Her kommer spillerne topptrent inn til samling i håp om å overbevise hovedtreneren om at nettopp de fortjener en plass på laget. De svakeste blir eliminert fra gruppa. De sterkeste, selv om man er ung eller gammel, må kjempe hardt om å få bli en del av laget. Det er klart at det er noen selvskrevne spillere i disse troppene også, men de jobber så svetten siler og er fokusert til hver eneste trening og treningskamp.

 

Tenk om stjernespillerne i fotball brukte deler av ferien sin på å bli i ennå bedre fysisk form og ikke lå på dekk på en stilig båt og knipset selfies? Tenk om managerne kjørte et beinhardt løp der man ble skviset og byttet bort dersom man ikke gjorde sitt aller beste på trening og kamp under pre-season? Ville fotballen og spillerne ha utviklet seg på den måten? Det kunne ihvertfall ha vært sunt å endret holdningene til spillerne under sommerens pre-season.

Vi kan håpe at fremtidens spillere er utstyrt med en annen holdning til egen innsats under pre-season enn de etablerte spillerne er nå. Da kan det bli gøy å se showkamper og i tillegg føle at det er verdt inngangspengene. Det er inderlig godt at de store ligaene har startet nå og at vi kan se fotball der alle gir alt.

Blogglisten hits