Kategorier
Høye innlegg

Er sesongen over?

Er sesongen over? Vinteren er på vei innover landet og gressbaner ligger stivfrosne og alene. Stråene ligger som pigger og knekker nesten når vinden stryker over banene rundt om i landet. Snart venter vi det første snøfallet. Alt det grønne blir til et hvitt teppe. Men er det på tide å legge fotballskoene ned i kjelleren?

Vintertreningfotballhue_er-sesongen-over
Folkens! Det er nå det hele starter. Den beste perioden for utvikling av fotballspillere, uansett alder, er endelig kommet. Fotball er nemlig en helårsidrett. Våre praktfulle kunstgressbaner byr på unike muligheter for trening og kamp. Banemannskapene jobber på spreng sent og tidlig for å holde forholdene optimale. Personlig synes jeg at vinteren er den beste perioden med god fokus på økter og med en slags behagelig forutsigbarhet i hverdagen. Flere uker med intensitet, dampende luer, progresjon og lag bygging er enhver treners drøm. Det er klart at tærne blir kalde, men det er verdt det!

Å bli borte på vinteren
Det er ikke noe kaldere å spille fotball enn å leke ute i snøen. Foreldre kvier seg for å sende barna sine ut på fotball på vinteren. Hvorfor det er slik er jeg ikke sikker på, men det er nok mest uvitenhet som er den store synderen. Mange barn dukker ikke opp på fotball før påsken nærmer seg fordi foreldrene synes at det er uforsvarlig å drive med sommeridretten fotball ute i -5 grader. Foreldre bør kanskje knyte på seg fotballsko og bli med en times tid? Da vil man raskt merke at det er nydelig å løpe i vinterfrisk luft. Få barna på trening i vinter er min oppfordring, til deg som ser på gradestokken og vurderer å fyre i peisen.

Kle deg godt
Her er en liste over hva du skal ta på barnet ditt under en fotball økt på vinteren:

  • Superundertøy innerst mot huden
  • Tynn ullsokk, etterfulgt av en fotballstrømpe av ull
  • Leggskinn (selvfølgelig)
  • Fotballbukse av bevernylon
  • Fleece jakke
  • Vindtett treningstopp
  • Gode hansker og topplue
  • Buff

Når det gjelder fotballskoene er det viktig å huske på at de er så store at det er lufterom ytterst i tuppen. Dette skaper varme. Jeg vil anbefale å skaffe sko i lær/skinn. De tåler kulda bedre enn de plastskoene som er så populære. Unge spillere veier lite og kan fint bruke såkalte grussko. Da får man et ekstra isolasjonslag i sålen, fordi disse er laget av skum.

Deilig å komme hjem
Dersom man har en tidlig økt ute på vinteren er det deilig å komme hjem til et varmt måltid. Kakao er også fint å bli møtt med. Har man spist middag er det godt med varm suppe til kvelds. Ta på tøfler og kos deg godt under et ull pledd med et nettbrett. Det må være lov etter en tøff økt ute i kulda. Barna gleder seg like mye til å komme hjem til denne luksusen og motivasjonen for å reise på trening blir enda større. Vinteren er deilig, bare man gjør de riktige tingene.

Ha en flott vinter med gode fotball øyeblikk!

-Fotballhue-

Blogglisten hits