Kategorier
Internasjonal fotball

Flere jenter i mål

Det er altfor få keepere i de fleste klubber. Dette er et stort problem og skaper bekymring for mange lag rundt om i landet. For jenter burde keepertrening være en ypperlig treningsform. Faktisk er det slik at de morsomste øvelsene holder keeperne på med.

Fysisk bedre

Gutter er som regel større og sterkere enn jenter. Gutta er derimot stive, tunge og veldig ofte keitete i bevegelsene sammenlignet med jentene. Jentene har som regel en bedre kroppsbeherskelse ganske tidlig. Dette ser man i gymtimene på skolen når det står turn, dans og motorisk trening på timeplanen. Disse egenskapene gir en enorm fordel når man spiller keeper. Å like øvelser der man kan hoppe, rulle, kaste seg, bevege og bruke hele kroppen, gir jentene en klar fordel. Gutta skal skyte hardt, løpe fort og hoppe høyt og sliter ofte med det jentene mestrer godt. Å prioritere keepertrening i klubbene og med rene jentegrupper synes jeg er en svært god plan.

Tilrettelegging for jenter

Det er ikke så mye som skal til for å skape gode rammer for jentekeeper økter i klubben. Å sette av en kvart bane og med en trener som har god fantasi, er mye gjort. Det finnes massevis av artige keeperøvelser, på f.eks YouTube, som du kan kopiere og bruke i dine egne økter. Bruk masse forskjellig utstyr ute på banen. Koordinasjonsstiger, kjegler, porter, hekker og tau. Hoppestrikk er et annet verktøy som man kan leke mye med. Hoppe over, under og gjennom er utrolig gøy. Når du legger til en ball som man skal fange med hendene blir det hele utrolig morsomt. Slike økter elsker alle spillere og jentene er kanskje enda mer glad i sirkus på treningsøktene. Alder har ingenting å si. Så lenge jentene er sammen, kan le og trene godt, vil de fleste trives og glede seg til neste økt.

Kompetanse innen keepertrening

For å være den som tar tak i denne delen av treningstilbudet i din klubb trenger du nesten ingen kompetanse. Kompetansen finner du ofte på nettet, eller ved å oppsøke keepertrenere som garantert vil hjelpe deg. Keeperne er ikke godt nok prioritert i klubbene og dette er mye av årsaken til at det finnes for få keepere. Dette er alle som jobber med keepere smertelig klar over og nettopp derfor er de villig til å hjelpe deg i gang med noen gode råd. Resten av jobben klarer du utmerket selv.

Akademier som jobber med jentekeepere

Jeg kan også anbefale jentekeeperne og deres trenere om å oppsøke Oslo Keeperskole som stadig har kurs for jentene. Her er det utrolig mye å lære og øktene er artige og svært ufarlige. Man trenger ikke å være god, men må ønske å trene på keeperferdigheter. Kompetansen er god og med den tidligere landslagskeeperen Jon Knudsen som primus motor. Her vil du som trener, som klubb og som keeper, bli tatt godt vare på. Mye og lære og artig å delta. Kan det bli bedre?

Oppfordring: Norge trenger flere keepere og vi kan skape verdens beste jentekeepere her i landet. Nøkkelen ligger altså hjemme i egen klubb med god tilrettelegging. Ta tak på hjemmebane!

-Fotballhue-

Påmelding til neste kurs finner du ved å trykke på bildet.

Blogglisten hits