Kategorier
Internasjonal fotball

Fotballens millionærer

Toppfotballen i Europa er full av millionærer. Å sparke en lærkule på et grønt gress er big business og inntektene til klubbene er enorme. Klubbene har også rike eiere som kjemper om underskriftene til de aller beste spillerne i verden. Da er det kanskje ikke så rart at lønningene har latterlig høye.

I løpet av de siste 10 årene har det å tjene minst 900.000 kroner blitt en minstelønnstandard blant topp-eliten i fotball.
Hver uke tjener 112 fotballspillere nesten det dobbelte av hva gjennomsnittspersonen i Norge tjener i året, hver. Det er kun 7 ligaer som utbetaler lønninger i stjerneklasse. Dette er Premier League, La Liga, Bundesliga, Chinese Super League, Ligue 1, Serie A og MLS. Det er tre engelske klubber som topper listen over spillerlønninger og disse er Manchester City, Chelsea og Manchester United. De har over eller rett under 10 spillere som ligger høyt opp på lista over de best betalte i verden.

Det er ingen som heller er sjokkerte når listen over de best betalte i 2016 avslører at Cristiano Ronaldo og Gareth Bale kan heve den høyeste ukelønnen med over 3,5 millioner kroner hver. Messi er hakk i hel på en tredjeplass.

Morsomme fakta

«Det er også morsomt å vite at spillere som skyter med venstrefoten, eller med begge, er rikere enn de som bruker høyrefoten.»

I artikkelen som du finner nederst på siden, som er laget av Axo Finans, kan du finne flere morsomme og spennende statistikker om fotball og penger. Jeg har bladd meg gjennom flere sider og fliret litt over lønnsnivået og andre fakta.

Visste du at Brasil har hele 19 spillere som ligger i lønnstoppen i verden i 2016? Eller at spillere som kommer fra Barcelonas talentfabrikk La Masia er også de som tjener mest? Det er spesielt en epoke i dette akademiets historie som peker seg ut. Det er den med Messi, Xavi, Iniesta, Pique m.fl.

Om du sitter og kjeder deg på toget, på bussen, på julebord, eller i stua, kan du slå ihjel litt tid med fotballrelaterte studier.

-Fotballhue-

Spillernes gullgruve by Axo Finans

Blogglisten hits