Kategorier
Høye innlegg

Fotballhue presenterer Tilleggstid

Fotballhue presenterer nå konseptet Tilleggstid. En treningsøkt for barn med behov for å oppleve mestring. Mestringsfølelse kommer sjelden av å trene sammen med andre spillere som befinner seg på et høyere ferdighetsnivå. Dette konseptet er laget for å kunne se alle spillerne individuelt og kunne gi positive tilbakemeldinger ofte. Tilleggstid er for barn i alderen 6 til 10 år.

Formålet

Formålet med treningsøktene er å få barn til å glede seg over fotball, uansett om man ikke er den beste på laget. Det å ikke få det til før man er 10 år gammel er ingen krise. Det er så mange fysiske, psykiske og motoriske faktorer som spiller inn når et barn er i aktivitet. Noen barn er langt fremme, mens andre har behov for et roligere og en lenger innlæringsprosess. Fotballhue har masser av tid til å hjelpe barna med grunnleggende teknikk og gjør alt med et smil.

Målet vårt er å sende barna hjem fra trening med et smil og med lyst til å fortsette å spille fotball. Vi er alle forskjellige, med ulike utgangspunkt, men gleden ved å spille fotball skal alle som ønsker det få oppleve.

Innholdet

Alle øvelser som det legges opp til er med seg selv som målestokk. Vi skal aller helst glemme alle rundt oss og kun holde fokus på å stadig ta nye steg individuelt. I løpet av treningsøkta skal alle barna ha fått hundrevis, om ikke tusenvis, av ball berøringer. Vi leker, dribler, fører, skyter, sentrer, mottar og header ballen. Vi kan også garantere scoring under treningsøkta. Det blir hyppig drikkepauser og barna får tatt seg en matbit sammen med foreldrene sine etter halv tid.

Tonen mellom trenerne og spillerne skal være lett, positiv og humørfylt. Alle trenerne skal være litt rare og sprø. Vi tror at dette bidrar til å få skuldrene ned og bringe frem et smil i fjeset.

En annerledes tanke

Grunnen til at konseptet Tilleggstid ble skapt, var for å kunne utgjøre en forskjell for de som ikke er de aller beste på laget. Mange barn slutter med fotball fordi de ikke føler seg like gode som alle de andre. Dette har igjen med dårlig differensiering på klubbtrening å gjøre. Mange trenere er livredde for å dele opp gruppa i de som mestrer godt og de som er underveis. Dette resulterer i at de barna som ennå ikke har fått orden på armer og ben blir utspilt av de flinkeste. Det arbeides generelt ikke godt nok med gruppa som er underveis. Det er også vanskelig for en trener å få god nok tid til å hjelpe alle barna. Det enkleste blir å fly etter de som allerede er flinke og som krever høyest aktivitetsnivå. Resten blir glemt, selv om ikke treneren mener noe vondt med det.

Det er også slik at alle ekstratreninger fra eksterne leverandører utenfor klubben er ment for de som vil noe mer. De flinke blir løftet frem av hele samfunnet og forventninger om å bli best bygges allerede fra ung alder. Dette passer for noen, men ikke alle. Fotballhue mener at nøkkelen til å få til NFF sin visjon om «Flest mulig – lengst mulig», ligger i å legge til rette for å få opp mestringsfølelsen hos de som trenger mer tid og bedre oppfølging. Det er synd hver gang et barn føler for å gi seg med fotball. Fotball er en idrett som mange barn holder på med. Det gir et godt sosialt grunnlag for barna i og med at de fleste på skolen er med på det lokale fotballaget. Det er plass til ALLE, uansett ambisjoner og ferdigheter.

Samarbeid

Fotballhue ønsker å samarbeide med klubber om leie av treningstid og for å arrangere samlinger for klubbens spillere. Vi kan også holde foredrag for trenere og foreldre. Vi setter også opp egne klubb uavhengige treningsøkter.

Fotballhue vil gjerne få lov til å rekke ut en hånd til potensielle sponsorer. For å kunne nå frem til flere med konseptet er vi avhengige av mange ting. Om du eller din bedrift kunne tenke seg å støtte prosjektet på en eller annen måte, er vi utrolig glade for alle slags bidrag.

Kommende Tilleggstid økter:

*det arbeides for øyeblikket med en aktivitetkalender.

 

-Fotballhue-

Blogglisten hits