Kategorier
Frontpage Article Høye innlegg Internasjonal fotball

Francesco Tottis Trastevere Calcio

Denne uken besøkte jeg en av Francesco Tottis barndomsklubber, Trastevere Calcio, sin butikk i sentrum av Roma.

Det er ikke så mange som kan smykke seg med en større stjerne bak sitt navn i fotballgale Roma enn Francesco Totti. AS Roma sin store sønn. Trofast til sin hjemby ut hele karrieren. 

Barnefotball

Denne uken besøkte jeg en av hans barndomsklubber, Trastevere Calcio, sin butikk i sentrum av Roma. Det er ikke til å unngå å legge merke til det. Hans medlemskort henger i forstørret versjon i døra, fra sesongen 85/86. En bitteliten gutt som var som alle andre, men ble en stor helt for byen og hele Italia gjennom sin karriere på landslaget.

Totti begynte på fotball i 1983, 7 år gammel, i klubben Furtido Luditor. Etter en sesong startet han å spille for Smitt Trastevere. I 1986 gikk turen til Lodigiani, før han i 1989 gikk inn i akademiet til AS Roma. 28.mars 1993 debuterte han for AS Romas a-lag, bare 16 år gammel. Hans siste kamp for klubben var 28. mai 2017.

Trastevere Calcio

Trastevere er en hyggelig bydel i sentrum av Roma, med god stemning og trange gater. Her finnes det massevis av restauranter og muligheter for å kose seg skikkelig. Fotballaget ligger på fjerde nivå, men er likefullt en stolthet i bydelen. 

Klubben har gått gjennom flere navnebytter og sammenslåinger med andre lag, men det sies at opphavet er tilbake til 1909. Da Totti spilte i klubben het den altså Santa Maria in Trastevere, eller kortversjonen SMIT Trastevere.

Nå spiller klubben i Italias Serie D, gruppe G. I skrivende stund ligger de på en 5.plass på tabellen, noe som gir klubben mulighet for play-off spill. 

Om Francesco Totti følger sin tidligere klubb tett er jeg nokså usikker på, men Trastevere Calcio er utvilsomt stolte av at han spilte i deres trøye i noen av hans viktigste år, nemlig i barnefotballen.

Fotballhue