Kategorier
Høye innlegg Klær og utstyr

Giftige keeperhansker

I dag på nrk.no kom jeg over en artikkel som jeg måtte lese. Denne er viktig for alle mammaer og pappaer som har kjøpt keeperhansker til sine små. Mange av produktene inneholder Ftlat, eller såkalt DEHP. Dette stoffet kan skade barnas evne til å få barn senere i livet. Miljødirektoratet slår alarm!

fotballhue_keeperhansker

Om du vil lese hele artikkelen, kan du gjøre dette her: https://www.nrk.no/ostlandssendingen/farlig-stoff-i-sportshansker-for-barn-1.13163251

Det som er mest sjokkerende med slike saker er at det ofte er de rimelige produktene til små barn som er mest utsatt. Jeg har nok opp gjennom årene byttet ut en del gummi tøy til barna mine på grunn av funn av ulike farlige stoffer. At farlige produkter slipper gjennom og inn i butikkhyllene er mildt sagt beklagelig, men hvilke rutiner gjør kjedene selv?

DEHP er et stoff som ikke er kjemisk bundet og kan dermed lekke ut under bruk. De brukes til å myke opp plast og dermed et ypperlig middel i keeperhansker. Jeg grøsser av å tenke på alle keeperne som står og tygger på hanskene sine i mål.

Jeg håper at alle som selger keeperhansker tar en grundig analyse av sine produkter og fjerner de med skadelige kjemiske stoffer. Produsenter tar seg friheter med å lage tilsynelatende gode produkter, men med visshet om at stoffene de bruker ikke er godkjent. En håpløs situasjon, men som neppe kommer til å bedre seg dersom man ikke har bedre kontroll.

-Fotballhue-

Blogglisten hits