Kategorier
Høye innlegg Trenersnakk

«Grisespill» i barnefotball

Etter å ha sett noen hundre fotballkamper med barn, blir jeg ikke lenger overrasket over å se svært stygt spill. Spillerne kan være 7 år første gang de kommer glidende bortover gresset med knottene først. Ikke spesielt imponerende når deres trenere og foreldre jubler og klapper i hendene når taklingen treffer rett i bena på motstanderen, som oftest begynner å gråte. Trist, men dessverre ikke et sjeldent syn.

Grunnen til at jeg ikke liker slikt spill er åpenbart fordi det er farlig og kan skade andre barn. Det er også et meget dårlig taktisk valg å legge seg ned på bakken når angrepsspilleren kommer løpende imot. En liten finte så er det fri vei mot keeper.

En skli-takling for å dytte ballen unna kan være på sin plass av og til, men det er veldig tydelig og enkelt å se om denne har den rette meningen.

Alle foreldre og trenere har et felles ansvar for å sørge for at aktiviteten foregår på en fair og trygg måte. Om det oppstår situasjoner på banen med stygge taklinger, riving i trøya eller at spillerne blir litt heite i toppen. Da bør disse straks byttes ut og få en minst 5 minutters «tenkepause», sammen med en real prat. Slike regler bør også innføres i alle klubber på treninger.

Ta tak mot stygt spill!

Blogglisten hits