Kategorier
Høye innlegg

Ingen grunn til å juble

I dag gikk Per-Mathias Høgmo av som landslagssjef for de norske fotballgutta, men det er ingen grunn til å juble av den grunn. Dette skjedde uten særlig dramatikk og det lå nok litt i kortene. Selv om vi bytter landslagssjef er på ingen måte landslaget friskmeldt.

Resultatbasertfotballhue_ikke-juble
Det er kun resultater som er viktige når man er på et landslag. Utvikling og læringsprosess er det ikke tid til. Det skulle også være unødvendig når vi plukker fra øverste hylle av spillere. Høgmo har oppsummert at det var flere faktorer som var med på å gjøre den svake perioden enda svakere, med tap for Azerbajdsjan og en nesten skrell mot San Marino. Vi får tro han på sin analyse av sin tid som landslagssjef.

La det være klinkende klart. Høgmo er ikke en dårlig trener. Han er faktisk god, men har ikke lykkes så godt som vi og han hadde håpet på med landslaget. Vi skal ikke sette han ut i gaten som en syndebukk. Ja, mye av de svake resultatene er basert på hans laguttak, taktikk og bytter. Når det er sagt er nok ikke vårt spillermateriale godt nok i konkurranse mot de beste nasjonene i Europa. Dette må vi ta innover oss. Utfra det utgangspunktet Høgmo hadde, var dette det han fikk ut av det. Det er en ærlig sak og det er enkelt å glemme dårlige fotballkamper. Det er ikke sikkert rekken av skuffelser er over, selv om det sitter en annen i trenerstolen. Møter du Per-Mathias på gata bør du gi han et håndtrykk og takke han for innsatsen. Denne mannen har nok ligget mye våken om natten. Han har tenk mye mer på lagets ve og vel enn både deg og meg.

Det er nok spørsmål til Høgmo nå. La han få hvile seg og bygge opp ny energi. Han er ikke ferdig som trener og kommer til å oppleve medgang før man aner ordet av det. På grunn av et makkverk av en kontrakt, fikk han også etterlønn ut 2017. Det er klart han har krav på disse pengene inntil han får seg en annen trenerjobb. Dette må NFF ta på sin kappe og se på som tap.

Nye landslagssjefer
Jeg har tidligere skrevet mye om hva jeg mener om hvordan landslaget bør organiseres. Vi bør se etter en ny trener i utlandet som tar med seg en helt ny tankegang inn i jobben. Spillerne trenger et friskt pust og på ny overbevise sjefen om at de bør spille i 11’eren hver bidige landskamp. Ut med de som ikke presterer og inn med sultne folk.

Hamrén, Lagerbäck, Solbakken, Solskjær, Rekdal. Gode kandidater alle sammen, men hvilken trener klarer å nå frem til spillernes mentalitet? Der tror jeg Lagerbäck er best egnet utfra det mirakelet han klarte med Island. Han spilte på det laget vare gode på og med en innstilling få har sett maken til. Det er der vi trenger å gjøre jobben. Spill enkelt og bruk kompetansen i laget. Ikke smarte trekk og geniale påfunn. Ballen skal raskest mulig i mål!

Jeg ønsker NFF lykke til i arbeidet med å finne en ny trener. Dessverre er jeg under kontrakt og kan ikke løses fra denne, så ikke ring!

-Fotballhue-

Blogglisten hits