Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Har fotballen blitt utrygg?

Vi lever i en verden der terroren truer. På nyhetene er det i nesten hver sending noe terror, enten det er en aksjon, planlegging, arrestasjon og mistanke om… Har det blitt direkte utrygt å ta med seg familien på fotballkamp? Dagens hendelser i Manchester setter nok en ekstra støkk i norske fotballfans. Mange nordmenn var garantert tilstede på Old Trafford.

Aksjoner i nyere tid<a href="http://blogglisten.no/blogg/fotballhue.no/"><img src="http://blogglisten.no/img/blogglisten.png" alt="Blogglisten" /></a> <img height="0" border="0" width="0" alt="hits" src="http://hits.blogsoft.org/?eid=2127" />
I nyere tid i Europa er det saker vi har friskt i minne når det gjelder terror. Det er ikke til å legge skjul på at vi tenker tanken når vi inntar en stadion med masse mennesker rundt oss. Vi er sårbare og det er lite som skal til for å skade et publikum, uansett idrett eller konsert. Under aksjonen i Paris forsøkte terrorister å ta seg inn på Stade de France under oppgjøret mellom Frankrike og Tyskland. De klarte ikke å komme seg inn på selve stadion, men sprengte seg selv i luften like utenfor og tok livet av en person. 11 personer ble alvorlig skadd i hendelsen. Hvor mange andre hendelser som kan ha blitt avslørt og avverget i etterkant av dette er det kun noen få personer som vet og godt er kanskje det. I dag ble oppgjøret mellom Manchester United og Bournemouth avlyst på grunn av funnet av en falsk bombe inne på stadion. Denne ble sprengt kontrollert av politiet, men kampen var det umulig å gjennomføre på grunn av evakueringen og en fare for sikkerheten.

Sommerens mesterskap
10. juni sparkes EM i gang i Frankrike. Dette er sommerens store fest for alle som elsker fotball. Det er helt naturlig å ha i bakhodet at denne fotballfesten er et enkelt mål for terrorister. Store grupper som er samlet på samme sted, flere steder, i et land som har blitt utsatt for angrep i nyere tid. Sikkerheten er satt på maksimalt nivå, men er det nok? Jeg personlig stoler på at sikkerheten rundt mesterskapet er godt ivaretatt, men jeg forstår at flere er skeptiske. Vi får håpe at EM blir preget av flotte mål, spennende kamper og gode minner.

Kamper i Norge
Myndigheten sier at det er liten fare for at et angrep vil skje på Norsk jord, men helt trygge vil man aldri være. Det er veldig viktig at vi fortsetter å gå på kampene til laget vi heier på. Er det en ting terror ikke skal seire over, er det idrett og kultur. Jeg vil ihvertfall ta med meg min familie på kamper i Norge og også ute i Europa. Det er nok en mye større fare for at man blir utsatt for en ulykke i det daglige liv enn at man blir angrepet under et oppgjør i Tippeligaen. Vi må forsøke å slappe av selv om vi ser store mørke oppslag i avisene. Det er klart at vi lever i en tid der mye kan skje og at nervene er i helspenn, men fotballen må rulle videre og publikum må komme. Etterretningen her i landet har nok god oversikt over trusselnivået.

Fortsett å dra på fotballkamp, enten det er ute i Europa, i tippeligaen eller under sommerens EM!

-Fotballhue-

Blogglisten hits