Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Heerenveen er et riktig valg

Martin Ødegaard ble i dag presentert som Heerenveen spiller. Han blir dermed utlånt i håp om mer spilletid på et høyere nivå enn det Real Madrid Castilla spiller på. Nederlandsk fotball ble tidlig utpekt som en god arena for Martin da han vurderte sine muligheter og nå får vi se om han blir en suksess.

Førstelagsfotball

Martin Ødegaard er uten tvil et av de mest spennende talentene vi har sett på lang tid i Norge. At han gikk til storklubben Real Madrid ble av flere sett på som et feil valg. Å etablere seg på det førstelaget var nok ikke noe han så på som særlig reelt de første årene, men å trene med verdens beste spillere veide nok tungt. Nå som Martin har blitt eldre og blitt fysisk sterkere, er det helt avgjørende at han får spille mot etablerte voksne spillere på et høyt nivå. Æresdivisjonen i Nederland er en bra liga der jeg tror han får vist seg frem på en god måte. Førstelagsfotball er og blir det viktigste for Martin resten av karrièren.

Retur til Madrid?

Det jeg lurer på når utlånsavtalen nå er signert er om Martin noengang vil returnere til den spanske hovedstaden. I Madrid skifter de ofte trenere og kjøper inn stjernespillere hver eneste sesong. Jeg tror at Martin Ødegaard, som bare er 18 år, mest sannsynlig blir solgt videre etter låneavtalen. Real Madrid er godt vant med å legge inn en avtale om å kjøpe tilbake unge spillere dersom de lykkes. Dette kan bli en meget sannsynlig skjebne for vår norske venn. Om han returnerer vil tiden vise, men jeg ser på det som mer sannsynlig at han tar steget videre til England etterhvert.

Utvikling i fokus

Martin Ødegaard har alltid vært tydelig på at utviklingen står i fokus. Når dette legges til grunn har nok oppholdet i Madrid vært vellykket. Jeg er selv en supporter av Real Madrid og følger med på det som skjer. Jeg kikker ofte på treningsøkter og også på enkelte kamper for aldersbestemte lag. I den tiden Martin har vært i klubben har han blitt råere fysisk og har tilegnet seg en teknikk som har gjort han i stand til å spille sammen med andre spillere i et høyere tempo. Mange bevegelser og høy pasningskvalitet er noe som kjennetegner øktene i Madrid. Dette behersker Martin i like stor grad som stjernene han har trent med. Han er heller ikke redd for å gå inn i dueller med store og sterke stjerner. JA, Martin Ødegaard har blitt en bedre spiller i Madrid.

Avslutningsvis vil jeg ønske Martin Ødegaard lykke til i sin nye klubb Heerenveen. Jeg ønsker han også velkommen tilbake til Real Madrid som en enda bedre spiller etter endt utlån. Nå tror jeg at du har gjort et klokt valg!

-Fotballhue-

Blogglisten hits