Kategorier
Høye innlegg

Min helg med Oslo Keeperskole

fb_img_1473579563760Denne helgen fikk jeg gleden av å jobbe med Oslo Keeperskole og aldersgruppen 6-9 år. 23 barn fikk en teknisk økt der grunnleggende ferdigheter ble terpet på. I tillegg ble det satt opp ulike spillformer til barnas store glede. Det er en utrolig takknemlig oppgave å jobbe med keeperne. Disse blir ofte glemt i klubbene sine.

Spennende dag
Jeg skal innrømme å ha vært ganske spent i forkant av denne dagen. Det romlet litt ekstra i magen da jeg sto opp, men det slapp taket da barna strømmet på. Da kommer man i den såkalte bobla.  Med gode og flinke kolleger med på teamet, er det utrolig hva som er mulig å få til. Det er også motiverende å kaste seg inn i nye utfordringer innen idretten. Jeg var selv spiss, men har i mine år som trener lært ganske mye om keepere også og hvordan disse bør trenes. Denne målgruppen er svært ung og det var spennende å se hvordan de ville holde konsentrasjonen og innsatsen i hele 4 timer.

Pensum20160910_121227
Når man trener svært unge keepere er det grunnferdigheter som må være fokus. Keeperne som har stått mye for laget sitt føler at de har kontroll på det meste, men her er det mye å rette på. Spesielt viktig er hvordan de beveger seg langs streken. Vi øvet mest på grep, forflytning og fallteknikk. Når keeperne kaster seg langs bakken for å ta en ball, innførte vi begrepet vegg og tak. Den nederste hånda brukes som en vegg bak ballen. Den øverste legger seg oppå ballen som et tak. På den måten kan ikke ballen glippe ut av hendene. Ballen skal raskt inn til kroppen for å sikre den. Dette fikk alle til!

Spill og moro
Under lunsjen disket vi opp med en YouTube film av Manuel Neuers beste redninger sist sesong. Hele 5 keepere hadde på seg Neuer draktfb_img_1473524804272 denne dagen, så det var en suksess. Kollega Jon Knudsen hadde studert Neuers involveringer i landskampen mot Norge og fortalte barna om hva han fant ut. Alle ble overrasket over at 35 av 47 involveringer han hadde i kampen var med BEINA. Det er derfor viktig at keeperne er med som utespillere på treningene med laget for å utvikle gode ferdigheter med føttene.

Vi hadde ellers Lillebror i midten, Fiendeland leken, Keeperhåndball og skuddtrening. Alle gikk hjem svært fornøyde. Det var også veldig hyggelig og faktisk litt rørende at så mange foreldre kom bort til oss trenerne etter økta for å takke for en fin dag. Dette varmer og gir ytterligere motivasjon for å fortsette med Mini Camp sammen med Oslo Keeperskole.

Har du lyst til å melde deg på neste camp? Hold deg oppdatert på Oslo Keeperskoles hjemmeside. Klikk på banneret for å komme til siden.

OKS logo

-Fotballhue-

Blogglisten hits