Kategorier
Høye innlegg

Hva skjedde her egentlig?

 

Etter en sesong med utrolig dårlig spill, innsats og resultater ble det i går klart at Brann blir erstattet av Mjøndalen i neste sesongs utgave av Tippeligaen. Fordi jeg elsker fotball og ikke har noen forankring i noen av klubbene må jeg si at det er HERLIG. Hvorfor mener jeg det?

Brann har vært en av toppklubbene i Norge så langt jeg kan huske. De har en spillerstall som burde ligget på øvre halvdel av tabellen og som har høye lønninger. Mjøndalen er en klubb som det oser dugnadsånd av. Snittlønnen ligger på 160.000 og treneren har flere roller i klubben for å kunne heve en vanlig lønn. Dette kaller jeg sunn kultur i en norsk idrettsklubb. At Mjøndalen nå tar steget opp er spennende, men det byr samtidig på en del utfordringer. Hvordan takler de dette steget?

Årsaken til at Brann rykker ned er sammensatt av flere faktorer. Med så mye kvalitet som ligger i troppen, burde det ikke være noe tvil om at apparatet rundt spillergruppa ikke har klart å få ut potensialet deres. Profesjonelle spillere burde uansett ha evnen til å motivere seg selv og sørge for at både hode og kropp er klar for å gi absolutt alt…

At Brann nå tar et steg ned, lufter litt i gangene på stadion og bygger et helt nytt lag kan være veldig sunt. De kommer nok raskt opp igjen!

Gleder meg til å se Mjøndalen neste sesong. Grattis med opprykket!