Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Hvem vinner EM?

Omtrent alle aviser skriver om hvem de tror vinner EM. Det som er svært sannsynlig er at enten Tyskland, Frankrike, Italia eller Spania når finalen. Sannsynligheten for at noen av disse møter hverandre i en finale er også stor. Vi vet at det har skjedd mirakler før. Da tenker jeg på triumfene til både Danmark og Hellas. Kan denne sommeren bli miraklenes sommer? Leicester vant Premier League. Hvorfor kan ikke Albania vinne EM?

Lagsport
Fotball er en utrolig spennende lagsport. Dersom en eller to spillere ikke er på sitt beste i en EM turnering, vil det kunne få store konsekvenser. Man kan komme svært langt i en turnering ved å vinne 1-0 i alle kamper. Italia er ikke kjent for mål fester under mesterskap, men de er utrolig effektive. Kan lag med feig og effektiv taktikk gjøre det skarpt i år?

UnderdogsAUT_vs._ALB_2016-03-26_(004)
Det er alltid underdogs i et mesterskap. I denne EM turneringen føler jeg at det r flere lag som kan overraske stort. Jeg har noe flåsete sagt til alle jeg kjenner at jeg håper Albania vinner. Dette mener jeg også. Hvorfor kan ikke de sjokke hele Europa? De har spillere som mange ikke har hørt om og flere som spiller i den hjemlige serien. Om de gjør det også etter EM er ikke sikkert. Treneren Gianni De Biasi har brukt tiden godt siden han ble sjef for dette landslaget i 2011. Han har bygget lag og har en plan som alle tror på. Det kan gi resultater. I tillegg har de ikke bare en spiller som scorer mål, men flere.

Wales er også et lag som ikke mange har troen på. Gareth Bale er superstjerna, men Aaron Ramsey kan også gjøre fantastiske ting og score viktige mål. Det skal bli moro å se et hardtarbeidende Wales lag i EM.

Det er litt urettferdig å kalle Kroatia en underdog, men de har ikke mange meritter å slå i bordet med. Troppen deres er helt rå, men Modric, Rakitic, Mandzukic, Perisic og Kovacic. Her lukter det trøkk og mange scoringer. Dette laget spiller også en flott teknisk fotball og blir vanskelige å spille mot.

Polen har jeg også troen på. Grunnen til det heter Lewandowski. Han kan avgjøre kamper helt på egenhånd og har et lag som jobber knallhardt bak seg. Hvor langt det vil gå er jeg usikker på.

Toppscorer i EM

Allerede for 6 år siden bøttet Morata inn mål for Spania.
Allerede for 6 år siden bøttet Morata inn mål for Spania.

Toppscoreren i EM kommer garantert fra et av lagene som kommer lengst. Jeg håper at toppscoreren er en yngre spiller. Alvaro Morata er min favoritt dersom han får tillit i 11’ern til Spania. Ronaldo er også en selvskreven favoritt, men mye avhenger i om laget kommer langt i turneringen.

Nå er det bare å handle inn snacks og sette drikkevarer i kjøleskapet. Vi gjør oss klar for en lang fotballfest!

-Fotballhue-

Blogglisten hits