Kategorier
Internasjonal fotball

Hvordan blir det nå Martin?

Først og fremst må vi si grattis til Martin Ødegaard med valget av Real Madrid. Dette er en klubb jeg følger ganske tett og for meg personlig er det gledelig at han valgte denne klubben. Livet i Madrid tror jeg vil passe han bra med tanke på å utvikle seg videre som fotballspiller. Å være en ung fotballspiller på treningsanlegget Valdebebas er bra. Helt skjermet og lukket miljø der samholdet og stemningen er god og med verdens beste trenere tilgjengelig.

A-Laget
På a-laget vil han selvfølgelig matches mot verdens beste spillere, noe som vil prege han som spiller. Å være rask nok i hodet til å lure forsvarsspillere som Sergio Ramos, Pepe, Varane, Carvajal, Marcelo m.fl er en formidabel utfordring. Når han får tilpasset seg dette nivået vil nok bare det alene være en gigantisk dimensjon av utviklingen hans. I tillegg går ballen utrolig raskt i spillet og på små flater der også første, andre og tredjebevegelse går lynraskt. Jeg vil tror at Martin har en så god teknikk at dette vil gå raskt. Carlo Ancelotti går for å være den treneren i verden som er best på en-til-en samtaler med spillerne og akkurat denne faktoren vil være bra for at han skal holde fotballskoene godt plantet i plenen.

Castilla
Zidane som trener vet vi ikke så mye om, men han er en karismatisk person med mye klokskap innen fotball. En klar fordel for Martin er at han har spilt i ganske lik posisjon på banen. Å ta gode valg på banen er vektig og disse valgene vil han derfor få rimelig gode forklaringer og funderinger rundt med Zidane på trenerbenken. Vanvittig gode spillere på laget. Jeg så Castilla sin 3-0 seier i går og ser helt tydelig at han vil kunne hevde seg godt på dette nivået. Faktisk forsterke laget!

God tur til Madrid Martin!

Hala Madrid!