Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Hvorfor tar dette så lang tid?

Det er nå en god stund siden det norske fotballandslaget vinket farvel til Per-Mathias Høgmo. Man skulle tro at NFF begynte denne prosessen for lenge siden da resultatene uteble. Hvorfor tar dette så lang tid?

Kandidatene

Det er nok en god og lang liste med kandidater som NFF sitter på. Ihvertfall håper jeg at dette er tilfellet. Vi vet at Ståle Solbakken, Ole Gunnar Solskjær og Bob Bradley har vært inne til samtaler, men ingen av disse har så langt latt seg friste av jobben. Vi har samtidig mest sannsynlig jobbet oss lenger nedover på ønskelisten. Kjetil Rekdal, Henning Berg og Kåre Ingebrigtsen har vært nevnt i media, men trolig ikke blitt kontaktet av NFF.

Av utlendinger kan man jo bare håpe og gjette på hvem som kunne tenke seg jobben. Vi har et knippe aktuelle svensker, men er det utenkelig å forsøke seg på en fra Spania, Portugal, Tyskland, Italia, England, eller kanskje Kroatia? Jeg synes vi leter mer etter navn og ikke etter en kandidat som vil dyrke en spillestil som vi i Norge faktisk klarer å beherske. Listen over kandidater må utvides og være mer kreativ. Nå skal det sies at ingen av oss aner hva som foregår inne på kontorene til NFF.

Nye Norge

Med så mange dårlige kamper på baken, ser jeg det som helt nødvendig å luke skikkelig i beddet. For å klare det må det drastiske endringer til. En tydelig leder som spiller en forholdsvis enkel fotball, men som pisker gutta opp i kampmodus er det jeg mener må til. Drit i alt som heter 1-2-3-4-5-6-7 posisjonell pressledd i siste fase og alt det der. La laget ligge på sovesal, spise havregrøt, gå den siste kilometeren fra bussen og til garderoben på trening, dusj i et klubbhus og ikke på et pent hotell. Nok luksus og helte dyrkning! Let’s get down to business…

Vi trenger en ordentlig tøffing som trener og som spillerne har et litt nervøst forhold til. En som krever mer av spillerne enn det som er mulig å få til. En som tror på det umulige. En som taler sjefene i NFF rett i mot når det trengs, men som har folket og spillergruppa på sin side. Vi trenger en som får styr på godt betalte unggutter med store egoer. Er dette Rekdal eller Berg sin store sjanse? De har ihvertfall bein i nesa.

Garantert suksess

Enhver som velger å ta denne landslagsjobben er garantert en suksess. Langt verre enn der vi er i dag går det muligens ikke an å bli. En ny giv og en ny trener som alle spillerne må vise seg frem for er alltid sunt. Denne endringen skulle vi hatt allerede i gruppespillet, men nå er vi altså kommet til maktskiftet. Når pila ligger på det laveste nivået og miniputt nasjoner ligger over oss på denne FIFA-rankingen er det ikke vanskelig å få snudd det. En trener med som har alt å bevise og som er sulten nok til å ta den vil få en stjerne etter navnet sitt på ganske kort tid. En perfekt anledning for å skyte fart på en karriere.

Mens vi venter

Når vi nå sitter her og tvinner tommeltotter og mener hvem som bør trene laget, spille høyreback og spiss, kan vi more oss med mediedekningen av denne ansettelsesprosessen. Uttalelsene fra NFF går på at vi har sabla god tid og at vi kan risikere å sitte med en midlertidig sjef i lengre tid. Jeg mener at NFF svømmer rundt og forsøker å gripe tak i hvem som helst som kommer innenfor rekkevidde. Etter så lang tid med dårlige resultater er vi like langt i prosessen som da det så mørkest ut. Jeg smiler ihvertfall bredt når jeg hører innslag på nyhetene og leser i avisene om den ene etter den andre kandidaten og NFFs unnvikende svar på direkte spørsmål. En som liker å blogge om fotball koser seg ganske mye skal du vite.

-Fotballhue-

Blogglisten hits