Kategorier
Høye innlegg Trenersnakk

Innsats

I treningsarbeidet fokuseres det aller mest på individuell ballbehandling, spilleforståelse og masse fysisk trening. Dette er udiskutabelt det aller viktigste å øve på når man vil bli en god spiller, men hva med innsatsen?

Som trener er det veldig frustrerende å se laget bli overkjørt av et lag som er like flinke, bare på grunn av laber innsats. Er spillerne slitne? Er det ikke gøy å spille kamp? Tenker de på noe annet? Listen over hva vi som trenere tenker er lang og det er irriterende å ikke klare å få i gang laget.

Jeg mener at innsatsen er noe vi kan trene opp. Det hele sitter mellom ørene og det er kun motivasjon som det må jobbes med. I tillegg tror jeg at mange trenere er for redde for å sette høye krav til spillerne når det gjelder å «ta i» på både trening og i kamp. Ikke at det er sammenlignbart, men det slo meg når jeg så på Iskrigerne på TV hvor gira spillerne er og hvor direkte trenerne er i måten de snakker til gruppa si på. I tillegg settes det ekstremt stort fokus på lag følelsen og at laget alltid går foran. De dundrer inn i taklinger, syr sammen fingrene for så å komme seg inn på isen igjen og følelsene sitter utenpå drakta. Dette kaller jeg et brennende engasjement og tilstedeværelse!

En liten brannfakkel: Er fotballspillere litt for selvsentrerte?

Noen tiltak for å booste opp spillerne kan være: Motivasjons tale og skikkelig oppvarming før kamper, høye krav til innsats på trening og kamp, ta ut spillere som ikke gidder å løpe etc. Er dette nok? Om noen har erfaringer og tiltak som man kan gjøre er jeg veldig interessert i å dele dette med alle som leser www.fotballhue.no.

Blogglisten hits