Kategorier
Høye innlegg

Juks eller bare naturlig?

Sist uke var jeg i Dana Cup og laget jeg trente gjorde det svært godt. Med en målforskjell på 22-5 var vi klare for 1/16 finale i A-sluttspill og der skulle vi møte et lag fra Brasil. Jeg kunne skimte laget fra andre siden av sletten og la merke til at de hadde fire trenere for et 7’er lag. Litt mye tenkte jeg først, men da jeg ble bevisst på at de faktisk var spillere fikk jeg en litt uggen følelse. Jeg lot være å fortelle spillerne dette og lot som om alt var normalt.

I kampen kjempet vi med nebb og klør og klarte å demme godt opp for laget defensivt. Offensivt var det litt mer vrient når de to høye spillerne, som også ble observert på G15 laget til den samme klubben, sto som påler bak i forsvaret. I angrepet hadde de også en eldre spiller som trillet inn mål. Om to av våre hadde hoppet på ryggen hans ville han mest sannsynlig løpt videre. Vi slapp inn 3 mål i hver omgang, noe som er godkjent mot tre eldre spillere fra Brasil på et 7’er lag.

Å vinne kamper i en barnefotball turnering på denne måten er skikkelig råttent og jeg har nesten ikke ord for det. Om vårt lag hadde gått videre mot en annen motstander er slett ikke sikkert, men tanken har streifet meg. I 1/8 finalen skulle brasilianerne møte et lag fra Makedonia. I denne kampen reagerte motstandernes trener med en gang og gikk bort til dommeren. Protesten ble blankt avvist og kampen gikk som forventet.

Både vi, Makedonerne og et annet lag fra Norge protesterte mot brasilianerne. Cup ledelsen var lite lysten på å høre på oss. De forsikret oss om at alle spillernes pass var blitt sjekket ved innreise. Hvilke spillere som spilte for henholdsvis G12 og G15 laget var det ingen kontroll på og dette tror jeg våre motstandere profitterte godt på. At en cup som Dana Cup med turneringsledelse, dommere etc velger å se en annen vei er kritikkverdig…

Kan noen se på bildet de som neppe fyller 12 år i år?

Brasil-Norge

Blogglisten hits