Kategorier
Øvelser Trenersnakk

Keeper i fokus

De fleste trenere har nok litt dårlig samvittighet i forhold til keeperne på laget. Disse få spillerne er det vanskelig å lage et skikkelig godt opplegg for når man kanskje har et lite trenerteam og en stor gruppe. Denne problemstillingen hadde jeg selv, men det finnes heldigvis løsninger på det aller meste.

På YouTube finnes det massevis av øvelser som du kan velge og vrake i. Jeg har også sett flere keepertrener kurs og hentet inspirasjon fra. Det aller viktigste å jobbe med i starten av keeper arbeidet er grepet. Uten å klare å ta i mot ballen med hendene blir det vrient å gå videre med avanserte øvelser. Tenk også på grunnteknikk i forhold til grunnstilling, kasteteknikk, våge å slenge seg etc.

En fin keepertrening tenker jeg bør bestå av en oppvarming med f.eks 4 keepere der 1 står i midten. De andre beveger seg sidelengs i en sirkel og kaster ballen til hverandre uten at keeperen i midten får tak i den. Bytt retning etter en stund slik at bena får jobbet begge veier. Gå deretter over i en teknisk del med fokus på en spesifikk ting. Sist, men viktigst, skudd eller alene mot keeper øvelser.

Med denne oppskriften bør keeperne på laget ditt få en tipp topp økt og god utvikling.

Blogglisten hits