Kategorier
Høye innlegg Øvelser

Lek på trening

Mange synes nok at det er noe tull å bruke økta på aktiviteter uten ball. Vi er jo der for å spille fotball, tross alt. Av og til kan det uansett være greit å løsne litt opp i opplegget ved å tilføre økta litt god gammeldags moro. Å bruke 15 minutter på noe som ikke handler om fotball i det hele tatt er bare sunt. Da vil du få frem latteren i gruppa og innsatsen vil være helt på topp. Stafetter går aldri av moten og her er det mye å ta av.

Tre på rad
Tic_Tac_ToeÅ spille tre på rad er en suksess hver eneste gang jeg drar frem den av hatten. Legg 9 vester slik at det danner et rutenett. Hvert lag består av 3-4 spillere som har 3 vester i ulike farger til rådighet og i hånda. På tur skal de løpe frem til rutenettet og plassere vesten i en ledig rute. Når alle vestene er brukt opp må de flytte på en og en vest, helt til de oppnår tre på rad. En morsom vri dersom de jukser med en tyvstart er å ilegge en straff. De må da ta med seg en vest tilbake, eller bli nektet å plassere den dersom de ikke har lagt alle vester på plass ennå. Med en slik regel er det faktisk ingen som prøver seg på en tyvstart.

Styrke
Å stå i planken lengst, eller sitte i 90 grader er en tøff konkurranse. Her får man se hvilke på laget som er seigest. Trenerne må kontrollere at de har riktig utførelse for at det skal bli rettferdig. Finn på andre konkurranser innenfor styrke også. Det er garantert en suksess.

Skiskyting med fotball
Dette er en øvelse som krever litt kjegler, men når det er satt opp med strafferunder og det hele så blir det innmari artig.

Her er oppskriften:

Fotball-Skiskyting

Mesternes mester
Som en fin sommeravslutning kan du få hjelp av foreldrene til å lage en kjempekonkurranse. Gruppa deles opp i ulike smålag der de konkurrerer i mange rare øvelser. Gruppa som bruker kortest tid, eller har flest repetisjoner, eller holder ut lengst får poeng. Alle tidene noteres også, slik at man kan danne et godt grunnlag for å kåre en vinner. Bruk fantasien og god hjelpere til å lage, snekre og sy sammen øvelsene. Noe for hjernen, fysikken og team arbeid.

Jeg vil råde alle trenere til å leke mye mer. Det skaper godt samhold og lyst til å komme på trening.

Blogglisten hits