Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Hvorfor Luka Modrić er min favorittspiller

Alle har sin favorittspiller, uansett om man er ung eller gammel. Som regel er alles favorittspiller den som scorer flest mål. Min favorittspiller er en arbeidsom lagspiller ved navn Luka Modric. Kun 174 cm høy, men en av gigantene på midtbanen. Jeg skal forklare litt om hvorfor jeg er fan av hans kvaliteter på fotballbanen.

Personen
Luka Modric virker som en lun type og som neppe tar stor plass i garderoben. Etter det jeg har lest er han en familiekjær fyr som bruker mye tid hjemme mellom treningene. Du ser aldri Luka Modric i noen som helst konflikter på banen. Heller aldri grisete taklinger. Han holder munnen tett og lar spillet ute på banen tale hans sak.

DefensivtModric_19
Selv om han er liten av vekst, er han en av de beste ballvinnerne. Grunnen til det er den genuine egenskapen hans til å orientere seg og hele tiden være der det skjer. Han har fart i beina og løper seg enkelt ned i en defensiv rolle når laget mister ballen. Dette er egenskaper man verdsetter i en god midtbane spiller. Han dekker så store rom uten på banen at det er vrient å spille mot han. Jeg tør å påstå at han aldri står stille under kamper.

Offensivt
Pasningsfoten til Modric er i verdensklasse. Han mestrer å slå pasninger med alle mulige steder på foten og med en treffprosent som er imponerende. Han er god til å se flere trekk fremover og kan med en liten flikk åpne opp det mest solide forsvaret og skape målsjanser. Han scorer også fantastiske mål, selv om det er sjeldent. Modric må være den perfekte medspiller å ha med seg på laget. Han er alltid tilstede og til å stole på. Playmakeren som får altfor lite fokus, men som kanskje ikke ønsker det heller.

Skape rom
Dersom du har lyst til å observere Modric under EM, kan du se hvor flink han er til å ta ut nødvendige meter. Han får da mye bedre tid på seg til å utføre et valg på denne måten. Det vil ta lenger til for motstanderen å flytte seg mot hann enn å spille en god pasning. Dette er nok også noe av hemmeligheten bak hans høye prosent av pasninger som faktisk går frem til medspiller. Om man tenker seg en firkant der motspillerne står i hvert hjørne, vil Modric som regel ligge i center.

Tekniske detaljer
Du ser sjelden at Modric står og danser slik som Ronaldo og Neymar Jr. Han spiller på det trygge og sikre og tar lite med risiko. Det er uansett gøy å se på mottakene hans. Uansett hvor vanskelig pasning han får, vil ballen mest sannsynlig komme under kontroll iløpet av kort tid. Han demper ballen mesterlig med hele kroppen og strør rundt seg med lekre pasninger på både en og to touch. Et godt råd til unge fotballspillere er å se mer på slike spillere enn de med masse fiksfakseri. Spille enkelt og trygt gir bedre resultater. Det gis som kjent ikke stilkarakterer i fotball.

TIPS: Om du vil bli like god som Modric må du øve MYE. Han har slått mange pasninger mot vegg og på den måten innarbeidet både pasninger og mottak. Altfor mange barn øver kun på skudd og kule finter når de trener på egenhånd. Øv heller mer på mottak, medtak og presisjon på pasninger. Da vil du raskt merke en klar forbedring i spillet ditt. Det er langt oftere du trenger de egenskapene i kamper enn å kline avgårde en suser fra 20 meter.

-Fotballhue-

 

Blogglisten hits