Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Hvorfor må Ronaldo skyte?

Det må være utrolig frustrerende å se at en på laget er fus i alt. Dette på tross av andre spillere som besitter bedre ferdigheter enn den spilleren som skal få lov til å fyre løs, uansett situasjon og antall tidligere mislykkede forsøk. I Real Madrid er det noe som er riv ruskende galt.

La meg gjøre det klinkende klart allerede fra avspark i dette innlegget at jeg er en Real Madridfotballhue_ronaldoskyte tilhenger. Dette er ikke ondsinnet kritikk av en klubb jeg ikke liker, snarere tvert imot. Det handler heller ikke om at jeg misliker Ronaldo. Jeg er en stor beundrer av hans kvaliteter på fotballbanen, bortsett fra antall mislykkede forsøk på frispark. Det er en uting å brenne farlige situasjoner på frispark rett utenfor 16 meter gang etter gang. Man kan nesten regne med at det ikke blir mål når Ronaldo skal skyte frispark. Det er klart at han treffer innimellom, men med så mange forsøk skulle det bare mangle. Målene kommer for sjeldent.

En gang i tiden hadde Ronaldo en fryktet frisparkfot. Han traff på nesten alt han siktet på og ble kjent for sine harde skudd med litt dupp på slutten. Dette er det lenge siden jeg har sett noe til. I de tre siste sesongene har de fleste skudd gått rett i muren, eller langt over målet. Etter at skuddet er avfyrt kan man tydelig lese i ansiktet hans at han ikke er fornøyd med prestasjonen. Det er ikke alltid han treffer korrekt på ballen heller. Jeg vil tro at han øver i flere timer hver eneste uke på disse situasjonene.

Å være verdens beste spiller og ikke treffe på frispark er helt sikkert frustrerende. Enda mer frustrerende er det for lagkameratene som kun får ta frispark dersom han er ute med skade. Jeg har en mistanke om at Ronaldo har et punkt i kontrakten sin som gir han tillatelse til å bestemme selv om han vil ta disse dødballene. Det mener jeg er et hån mot både trener og medspillere. I hans klubb finnes det utrolig mange spillere som kunne ha truffet målet langt oftere i de samme situasjonene. Isco, Ramos, Bale, James, Kroos osv burde være i stand til å utføre et rent tilslag på ball. En retur som vil oppstå er like farlig som selve frisparket.

Når det gjelder Ronaldos teknikk på frispark må jeg si at den er ganske ensporet. Han skal slå med strak vrist og med teknikken der musklene i kneet står for det meste av kraften. Dette har vært hemmeligheten hans i mange år. Jeg har til gode å se at han varierer skuddteknikken sin. Det må da være mulig for han å forsøke å skru ballen over muren, eller å sende en stikker til en medspiller med et smart løp? Det siste som handler om å spille ballen videre blir nok aldri å se. Ronaldo bør bytte ut sitt vanlige knallharde skudd på frispark og heller forsøke å øve mer på flere varianter av avslutninger. Når man er verdens beste spiller bør man ha en litt større verktøykasse når ballen ligger klar rett utenfor 16 meter.

Dersom det stemmer at Ronaldo har rett til å ta alle frispark dersom han selv ønsker det, bør den avtalen skrives om. Her taper laget mange viktige matchballer i løpet av en sesong. Det kan handle om mange poeng mot slutten av sesongen. Om det hadde blitt en suksess å bytte på hvem som tar frispark i Real Madrid vil vi nok aldri få vite. Dessverre.

-Fotballhue-

Blogglisten hits