Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Ny manager i Blackburn Rovers

Ettersom det ikke kommer så mange nyheter i avisene om min klubb Blackburn Rovers, er jeg nødt for å ta jobben selv. I dag har klubben fått ny manager og valget har falt på Owen Coyle. Fansen er sjokkerte og ikke minst skeptisk. Skepsisen er vel strengt tatt i ferd med å ta overhånd i Lancashire.

Burnley og BoltonOwen_Coyle_Houston
Han har tidligere vært manager i både Burnley og Bolton. To klubber som kanskje ikke Rovers fansen har det beste forholdet til. Mange føler seg fornærmet av klubbledelsen over å ha valgt en manager med en fortid i nettopp disse klubbene. Uansett hvor han har vært tidligere er han selvsagt kjempeglad for å komme til Rovers. Han har jo tross alt fått seg en ny manager jobb. Når klubben var på jakt etter en ny manager hadde vel de fleste håpet på en litt større profil enn Coyle. Skotten har i tillegg vært manager i Falkirk, St. Johnstone, Burnley, Bolton, Houston Dynamo og nå altså Blackburn Rovers.

Prosessen bak
På klubbens Facebook side la jeg igjen en kommentar om at jeg var mer bekymret for prosessen bak ansettelsen enn selve manageren. Han kan gjøre en utmerket jobb, men jeg er ikke sikker på hvilke personer som har foretatt vurderingene. Hvilke andre kandidater sto på lista? Klubben skriver at han passet best til de kriteriene de satt for å bli den nye manageren, men det gir liten trygghet til en fanskare som har blitt mye skuffet de siste årene. Jeg er også meget betenkt når det gjelder hvilke spillere som kommer til å takke ja til klubben etter ansettelsen. Allerede har de løst flere spillere fra kontraktene sine, samt gitt mange av de som har bidratt mest tillatelse til å snakke med andre klubber. Flere har ytret meninger om at det nå skal sparkes høyt og langt, noe som ikke kjennetegner slik klubben har spilt fotball de siste tiårene. Det er vel bare å konkludere med at jeg får vente en stund til før jeg ser klubben min i den øverste divisjonen.

Trofast og lojal
Jeg skal love å være positiv og støttende til den nye manageren. Han må gjøre det bra rimelig hurtig dersom fansen skal være fornøyde. I denne klubben gjøres det mye rart. Se bare på den enormt lange perioden Henning Berg fikk sitte og ikke minst da de gav Sam Allardyce sparken. Har vi en ny manager før jul? Jeg må få lov til å ønske Owen Coyle lykke til og håper at dette er en nøye og gjennomtenkt beslutning fra klubbens side og uten innblanding fra eierne.

Bli litt mer kjent med han på: http://www.rovers.co.uk/news/article/blackburn-rovers-owen-coyle-3133069.aspx

-Fotballhue-

Blogglisten hits