Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Mesterlige Sevilla

Gårsdagens finalekamp i Europaligaen i Basel, var en god kamp å se på dersom man ikke heier på noen av lagene. Både Sevilla og Liverpool er klubber jeg ønsker like mye godt. God underholdning og bra tempo allerede fra starten av kampen gav et håp om en underholdende kveld, noe det ble.

Rødt pressDaniel_Sturridge-lfc
Fra starten av første omgang var det et vanvittig press fra Liverpool. De ville frem for å score mål og sparte ikke på noenting i duellene. Sånt gleder et fotballhjerte. Sevilla forsvarte seg godt, men kunne ikke gjøre så mye med målet til Daniel Sturridge. Det var en perle med yttersiden av foten. Etterhvert kommer Sevilla mer med i kampen og det bølger frem og tilbake. Når det ble blåst av til pause var det med en god følelse jeg ruslet ut på kjøkkenet etter noe snacks, for nå skulle det nytes i 45 minutter til.

Pausesmellen
Hva Liverpool holdt på med pausen er jeg nysgjerrig på. At et lag på bare 15 minutter kan se så til de grader annerledes ut er utrolig. Ingen var våkne da det første målet kom etter relativt kort tid. Den klassiske «se på ballen og ikke motspiller» syndromet slo til for fullt. Etter dette var det Sevilla som styrte absolutt hele kampen, med noen få glimt av Liverpool. Det bør settes ned en liten komité etter denne kampen for å se hva det var som gikk galt med Liverpool laget. Det er bare å gratulere mesterlige Sevilla med tre pokaler på rad. Manager Emery sitter nok trygt i sommer også, dersom han ikke får et annet tilbud fra en større klubb. Klopp derimot må evaluere sesongen og bygge opp mot neste sesong. Sevilla er også nå klare for gruppespillet i Champions League.

Syndebukk
Dagens aviser i England er mest fokusert på å finne syndebukker og Alberto Moreno er den utvalgte. Han spilte for Sevilla frem til 2014 og hadde nok en spesiell følelse inn mot denne kampen. Å få hele England på nakken etter kampen kan ikke være noe gøy og det føles ganske urettferdig. Hele Liverpool laget raknet og han kan ikke alene lastes for finaletapet.

Veien videre for Liverpool
Neste sesong handler det om ligaen. De må få en sterk plassering for å kunne spille seg inn i Europa igjen. Det må handles spillere, spesielt i midtforsvaret. Hvilke spillere av høy kvalitet som kommer til en klubb som ikke skal spille i Champions League er jeg usikker på. Klubben har for vane å kjøpe spillere med utviklings potensiale, men det de trenger er en solid klassespiller. Kommer han inn porten i sommer? Jeg har mine tvil.

Takk for en underholdende sesong!

Blogglisten hits