Kategorier
Høye innlegg

Nabomesterskap i fotball

Det som er så fantastisk med fotball er at den er samlende. Folk over hele verden spiller fotball enten organisert, eller på en løkke eller i en gate. Jeg vil gå så langt som å si at det er en menneskerett å spille fotball. I helgen var jeg med på et artig arrangement. For første gang stilte jeg med et lag i et nabomesterskap i fotball.

Pyntet til fest20160828_105648
Den lille ballplassen lå pyntet med norske flagg og partytelt. Banen var forskriftsmessig krittet opp og målene var i 7’er størrelse. Banen var ikke mer enn 20 meter lang, men det skulle nå holde for dårlig trente atleter.  Det var, slik jeg beskriver, perfekte rammer for en ordentlig kosedag i nabolaget. I dette nabolaget har jeg en hytte. Da hytta var ny var det tett skog i området og nærmeste nabo var huggormer og maurtuer. Nå har området blitt utbygd og det er kun villaer som ligger der, foruten vår lille hytte. Vi var derfor innenfor kriteriene for deltakelse. Vårt lag, Los Blancos, var en samling av tre 13 åringer og meg.

Festen startet og sluttet
Vi ble trukket ut til første kamp og møtte et solid lag. Dette laget skulle vise seg å havne i finalen og løfte nabomesterskaps troféet. Vi startet opp ganske bra og fikk til litt fint spill. Mye takket være inspirasjonen fra Champions League hymnen rett før avspark. Jeg måtte bruke hele min bredde i målet for å hindre mange scoringer, men det er en grense for hvor lenge en så dårlig keeper som meg klarte å holde nullen. Det ble 6 baller å hente ut av nettet, men vi fikk også scoret 4 flotte mål. Tap og vinn med samme sinn. Det var godt å få svetteperler klokken 11 en søndag formiddag. Mens finalekampene gikk og duskedamer og jubelbrus fylte vinden, ruslet jeg fornøyd rundt med gressklipperen. Denne folkefesten blir jeg med på neste år også, da med litt bedre trening.

Eksempel å følge20160828_132226
Det jeg synes var aller best med denne dagen var det fellesskapet en slik turnering bygger. Her møter man naboer på en fantastisk måte. Kampene som spilles kan jo prates om i et helt år, men etter en slik tilstelning blir det enda hyppigere hilsing i gatene. Trygghetsfølelsen bygges under alle kjenner alle fenomenet. Om du bor i et nabolag bør du vurdere å arrangere et nabomesterskap. Det er enkelt, hyggelig, sosial og sabla moro.

-Fotballhue-

Blogglisten hits