Kategorier
Høye innlegg

Når laget rammes av skader

Det er mange kamper som spilles og med det blir det slitasje på spillertroppen. I denne fasen av sesongen er det vanlig å bli rammet av skader. Strekk er nok den mest vanlige skaden. Hvordan skal man forebygge skader og hvordan skal man få spillerne raskest mulig i spill igjen?

Trå sidelinjen

Som trener er det forferdelig å få skader på viktige spillere. Det kan stå om viktige poeng som laget trenger for å kunne nå sine mål. Kompromisser og rokkering av roller blir løsningen. Det kan gå uker før spillerne er tilbake i spill, men så ryker de på en ny skade. Sånn går sesongen og den som er mest frustrert er spilleren selv.

På sidelinjen går det spillere som har vært hos legen og fått beskjed om å hvile. I mange tilfeller er det ikke hvile spilleren trenger mest. Opptrening kan korte ned skadefraværet, men det er liten kunnskap om hva en skal foreta seg når skaden har skjedd. En spilleren som er ute med skade i 3 uker kunne kanskje ha vært med på lett trening på halve tiden?

I skadefraværet taper laget poeng og målsetningene svinner hen som snøen rundt banen allerede tidlig på vårsesongen. Kunne man ha forberedt seg på visse typer skader under vintertreningen? Kunne du som enkeltspiller tatt ansvar for egen kropp ved å gjennomføre spesifikke øvelser et par ganger i uka?

Kunnskap er starten

For å begrense antall skader og for å korte ned skadeavbrekket er kunnskap løsningen. Starter du med å fylle opp med kunnskap omkring de vanlige og typiske skadene innen fotball, vil laget ditt kanskje stille med det sterkeste mannskapet i store deler av sesongen.

15. juni arrangerer Fotballhue og Muskelklinikken en temakveld om skader. Det hele finner sted i Skullerud Næringspark som ligger omtrent på t-bane holdeplassen på Skullerud langs linje 3.

Påmeldingen har allerede startet og du trenger bare å klikke på bildet for å komme inn på siden. Der vil du også kunne lese mer om både foredragsholder og innholdet.

Oppvarming er viktig for å unngå skader under kamp og trening. Denne kvelden vil du få se et forslag på faste rutiner i form av video. Denne vil også legges ut på YouTube kanalen til Fotballhue slik at du enkelt kan implementere det i klubben din.

Spillerne har stor nytte av denne kvelden sammen med trenerne. Det anbefales derfor alle som er aktive innen fotball på ulike alderstrinn om å delta.

Velkommen skal du være!

-Fotballhue-

Blogglisten hits