Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Ødegaard skryt i media

Martin Ødegaard er et fenomen og et talent som vi kan vente oss store ting av det kommende tiåret. Dette er det liten tvil om. Hele Norge har trykket han til sitt bryst. Jeg er også imponert over den gutten og hva han klarer å få til med fotballen og vet at han kommer til å bli en av de største dersom han holder dette tempoet oppe. Media her i landet er imidlertid helt over seg av godord når han har vært på banen for både Real Madrid Castilla, i treningskamper og på trening med stjernene. Det blåses opp i store bokstaver dersom han har vært borti ballen og han får skryt for den minste lille ting. Hvorfor?

Nattens kampBienvenidos_a_Ciudad_Real_Madrid
Jeg er en Real Madrid supporter og følger med i tykt og tynt. Jeg gledet meg til å skru på mobilen da jeg våknet opp for å se hvordan nattens oppgjør mot Bayern München hadde gått. Det som møter meg er store overskrifter om Martin Ødegaards målgivende pasning. Denne pasningen har jeg store forventninger til, så jeg klikker på det første videovinduet jeg kan finne. Ødegaard kommer inn i det 63 minuttet av kampen på Real Madrids midtbane. Dette er utrolig kult! På midtbanen tar Ødegaard imot ballen og gir den fra seg til Danilo. Danilo tar ballen med seg og gjør hele jobben alene før han dunker den i mål fra over 16 meter. Å kalle det en målgivende pasning er å ta litt hardt i, men ja, Ødegaard var den siste før Danilo til å være nær ballen. Jeg er fullt klar over at avisene har lyst til at jeg skal klikke på overskriften deres, men målgivende er et ord med store forventninger. Dette må ikke misbrukes… På utenlandske nettsider er til og med dette strålende forarbeidet til Ødegaard klippet vekk, fordi det var uvesentlig for situasjonen.

Treningshverdagen
Gjennom en hel sesong skal det trenes utallige minutter. En eller annen gang vil det skje at unggutten fra Drammen får til noe bra på banen. Noe annet ville ha forbauset meg stort, ettersom han er i en av verdens største klubber. Det er artig at det skrives her hjemme om at han leker med stjernene, setter noen ut av spill, eller varter opp med det ene eller andre. Jeg blir igjen nysgjerrig og klikker på ALT jeg kan finne om klubben jeg heier på. Spesielt når Ødegaard har gjort noe kult. Det er en kjent oppvarmingsøvelse som heter El Rondo der det står 6-8 spillere i en sirkel og med 2 spillere i midten. Her skal de rundt forsøke å spille en touch spill uten at de i midten klarer å få tak i ballen. Plutselig og ganske ofte klarer disse teknisk begavede spillerne å gjøre noe som er gøy. Dette blir det store overskrifter av… Jeg tenker at det bare skulle mangle om noen klarer å dra et triks opp av hatten under denne leken som de har daglig. Noe å skrive om i avisen? Neppe…

Faglig godt stoffOdegaard
Det jeg synes er bra er at unge norske talenter får omtale i avisen, på nett og på tv. Det jeg synes er trist er måten alt sammen fremstilles på. Må alt som skrives på sportssidene være tabloid og kun med det formålet å skape klikk? Jeg etterlyser bedre faglig vurderinger når man fremstiller noe om våre norske håpefulle talentene. Hvilke valg hadde spilleren? Hvilke tekniske finesser utførte man? Var det faktisk vår spiller som skapte sjansen alene? Fotball er som kjent en lag sport og det er som regel mange involveringer iløpet av en kamp på 90 minutter. Om hvert touch på ballen skal geni erklæres og ubegrunnet slås opp som en toppsak er jeg usikker på. Her forventer jeg en litt bedre dekning. Jeg er et enkelt bytte når det kommer til fotballklipp på nettet, men vet å sette fingeren på hva som faktisk skjer på bildet sammenliknet med teksten. Dette bør alle redaksjoner tenke litt over. Vi er ikke en flokk med uvitende fotballelskere. Hvor dypt fotball kunnskapen stikker hos de som skriver er jeg mer usikker på noen ganger, men ikke alltid.

Mitt råd til ivrige skribenter er å ta det litt med ro. Legg ut masse klipp, men dyss ned superlativene litt. Ja, det er moro at han markerer seg, men skrytet tar litt av innimellom.

-Fotballhue-

Blogglisten hits