Kategorier
Internasjonal fotball

Overgangsvinduet

Vi går inn mot et meget spennende overgangsvindu ettersom flere toppklubber sliter. Sjekkene sitter løst hos styrtrike klubbeiere med kun gull som målsetning. Det er dessverre ikke slik at penger styrer det som skjer ute på bane og dette er årets sesong et godt eksempel på. At små klubber knuser gigantene gleder en objektiv fotball fan.

Blir han vinteren vinner på ovegangsmarkedet?

Hva som skjer i dette vinduet er ganske vanskelig å spå, men følgende bør prioriteres:

Liverpool: 1-2 nye forsvarere, keeper og ennå en angriper i stjerneklasse. Dette kan de klare med Klopp som manager. En manager
flere gode spillere kunne tenke seg å ha som sjef.
Manchester United: Har i utgangspunktet en bra tropp, men bør få inn noe nytt. Et sterkere forsvar bør prioriteres og med et stort navn. Det blir neppe noe manager bytte, for krisen er ikke så stor på Old Trafford. De vil komme tilbake sterkt utover vinteren.

Er Diego Costa på vei bort?

Chelsea: Ny spiss (samt sende Costa videre). Resten av troppen er i stjerneklasse. Jeg synes Costa har ødelagt mye i år med dårlig oppførsel på banen. Å ha en «midlertidig» manager er heller ikke noen styrke, selv om Hiddink er en flink fyr.
Real Madrid: Har behov for en ny manager som klarer å få ut potensialet til gruppa. Nå preges kampene av merkelige bytter uten særlig mening. Virker ikke som det er noe plan med spillet og lite harmoni slik vi så forrige sesong under Ancelotti.

På grunn av store navn inn hos de største klubbene kan det hende at det vil bli en del spillere tilgjengelig. Disse vil forsterke de andre lagene i ligaene og gjøre det jevnt i andre halvdel. Jeg håper f.eks at Leicester kan forsterke laget og kjøre på videre.

Januar vinduet er hjertelig velkommen. Det er den mest actionfylte perioden og der det skjer mye galskap med desperate klubber involvert.