Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Portugal vinner EM

Portugal vinner

Da var det avgjort! Portugal er vinneren av europamesterskapet i fotball 2016 etter å ha slått Frankrike 1-0. Denne finalen var ikke av den mest underholdende sorten, men slik er av og til fotball. Om man oppsummerer denne kampen, er det lite som skiller lagene. De var begge utrolig nervøse og bød ikke på noen verdens ting i store deler av kampen. Jeg skal innrømme at jeg var skuffet etter 90 spilte minutter.

Flygende overraskelserGiant_grey_moth
Jeg la først merke til insektene under oppvarmingen. Insekter som svermer er som regel i hopetall og ganske intense. Morsomt at slikt skal prege en EM finale. En fløy nesten rett i øret på Didier Deschamps, mens den største linse lusa satt seg på øyet til Cristiano Ronaldo da han måtte ta telling for første gang. Jeg tok meg selv i det flere ganger. Her satt jeg, en relativt fotball interessert fyr, og så etter insekter i en EM finale? Det sier litt om underholdningsverdien i selve kampen. Om du er skikkelig interessert i insekter skal du vite at det var arten Møll som preget EM finalen mer enn spillerne selv.

Duellen alle gledet seg til
I forkant av kampen var det duellen mellom Ronaldo og Griezmann alle gledet seg til. De to store stjernene som alene kan avgjøre hvilken som helst kamp. Ville det bli deres kveld? Svaret kjenner vi nå i etterkant. Ronaldo måtte gi seg tidlig på grunn av en skade. En helt unødvendig duell midt på banen der en litt overtent Payet har altfor høy fart inn. Ganske ufarlig posisjon, men jeg kan forstå at vinnerviljen og ønsket om å vinne ballen for enhver pris kan ta overhånd. Kampen ble en attraksjon fattigere når Portugals kaptein måtte ut. Synd var det, men Portugal klarte om omstille seg. Griezmann var ikke så på hugget i dag, men viste i noen situasjoner klasse! Eder ble matchvinner med en utsøkt enkeltprestasjon. Jeg er glad avgjørelsen kom i ekstraomgangene og ikke i en straffespark konkurranse.

Tredjeplassen
Det har blitt besluttet at det ikke skal spilles en såkalt bronsekamp. Motivasjonen er nok ikke helt tilstede når man taper en semifinale, men er det moralsk riktig å ikke «gidde» å spille om tredjeplassen? Vinnerkulturen sier at bronse er nederlag, men jeg synes det er et godt signal å sende til generasjonen under at det er noe som heter tredjeplassen. Å kunne smykke seg med en EM bronse når man ser tilbake på en lang karrière burde være en fin ting tenker nå jeg, men det spørs om Toni Kroos og Gareth Bale er enige i det. I VM spilles det ihvertfall om tredjeplassen og jeg mener at det i EM også burde gjøre det. Det har i all tid blitt delt ut gull, sølv og bronse…

Tomrom
Etter noen artige uker med fotball på TV så skal det bli godt å fokusere på hjemlige kamper. Tippeligaen har startet og spenningen er tilstede i både topp og bunn. I tillegg er det nå høysesong for overganger i internasjonal fotball. Det er heldigvis alltid noe å bedrive tiden med for folk som er glade i fotball. Avslutningsvis vil jeg gi Frankrike er islandsk «viking brøl» for å ha laget istand en herlig fotballfest de siste 4 ukene. Jeg har hatt en fantastisk tid som tilskuer foran TV-skjermen.

-Fotballhue-

Blogglisten hits