Kategorier
Høye innlegg

Regler som hindrer utvikling

Jeg har fulgt med på en sak som har opprørt meg. Den ble satt lys på av Nettavisen og handler om et håndballtalent som ikke får tilstrekkelig med utfordringer på sitt eget alderstrinn. Den 12 år gamle jenta har derfor vært med og til og med storspilt sammen med  2 år eldre jenter, noe Håndballforbudet nå har satt en stopper for. Regelen til håndballforbundet er klinkende klar:

«Spillere som ikke har fylt 16 år kan bare delta i sin egen offisielle aldersklasse og den offisielle klassen som ligger umiddelbart over samt den mellomliggende uoffisielle klassen«.

Har man hørt noe så idiotisk?

Om dette gjelder i fotball også ville Martin Ødegaard ha gjort noe svært ulovlig når han var i Tippeligaen. Jeg er usikker på hvordan dette gjøres i fotball, men vet at det ikke er tillatt for unge spillere å delta på a-lag uten å søke.

Hvordan skal vi ta vare på spillerne som er veldig gode?
Vi lever i et land der alt skal være regulert av ufravikelige regler og der man ikke skal få lov til å stikke hodet frem. Etter min mening bør alle som har lyst og talent få lov til å bli utfordret på et høyere nivå. Uten en slik ordning kan vi nok offisielt gå ut fra forbundene å fortelle verden at vi ikke ønsker å skape vinnere og at vi heller ikke har spesiell lyst til å delta i sluttspill. Jeg tviler på at det er slik vi tenker når det gjenstår 10 minutter av en viktig landskamp og vi taper fordi våre utvalgte ikke er bedre enn motstanderne på individuelle ferdigheter.

Håper at vi i Norge kan forsøke å legge tilrette for unge talenter og la de prøve seg frem under kontrollerte former. Sir Alex Ferguson sa en gang: «Er du god nok, er du gammel nok». En person som han burde vite litt mer enn noen annen…

Blogglisten hits