Kategorier
Høye innlegg Klær og utstyr

Hvordan rigge fotballsko for vinteren

Det er en kjent sak at fotballsko ikke er det optimale fottøyet på vinteren. Det er forholdsvis tynne sko og uten særlig isolasjon i sålen. Det er allikevel grep du kan gjøre for at det skal bli litt bedre komfort ute på en kald vinterkveld. Her skal jeg vise deg et triks.

20161111_103220 20161111_103253

Utgangspunktet er den typiske sommer skoen med trykkavlastende såle. Denne sålen er god å løpe med, men er en skikkelig kuldefelle. Kvitt deg med denne såla, eller ta den frem når varmegradene kommer.

20161111_103314

Erstatt den originale såla med en skikkelig ullsåle, helst den med metall på undersiden. Det er fint dersom såla er så tynn som mulig. Dette gir nemlig mer luft inne i skoen, som skaper mer varme. Det er viktig å tenke på at det skal en fot og en sokk nedi skoen også. Det er helt klart hardere å løpe med denne typen såle, men det er bedre enn å fryse så mye at neglen blir blå og følelsen i tåa forsvinner. Noen ganger blir denne såla litt glatt. Fest den gjerne med dobbeltsidig tape.

20161111_103500

En annen ting du bør gjøre er å legge bort fotballstrømpene. Det finnes dog fotballstrømper i ull som er gode. Dersom du bruker leggskinn med festesnor, eller et trekk som de sitter fast i, er dette nok til å holde de på plass. Lang fotballbukse er også med på å holde alt utstyr der det skal være. Det du skal bruke er en ullsokk av god kvalitet. Ikke bruk raggsokker. I butikken får man tak i gode ullsokker som er tykke, men som ikke ødelegger for ballfølelsen. Prøv deg gjerne frem helt til du finner den perfekte kombinasjonen som passer for deg.

Jeg vil samtidig anbefale å bruke skinnsko ute på vinteren. De blir mye varmere enn de populære modellene i plast. Nike Premier og Adidas Copa Mundial er gode eksempler. Det kan også være lurt å prøve ut såkalte grussko. De har mer isolering i form av skumsåle.

-Fotballhue-

Blogglisten hits