Kategorier
Høye innlegg Trenersnakk

Sinna trenere

I barnefotballen opp til 13 år har jeg sett mye rart. Noe av det som er mest ille er trenere som gir spillerne huden full av kjeft for omtrent alle berøringer, løp og valg de gjør på banen. Spillere som blir mer og mer usikre og som til slutt ikke våger å gjøre noenting i redsel for å få høre det dersom det går galt, eller at de ikke gjør akkurat det som treneren ønsker at de skal. Det er helt greit å være engasjert og rope mye, men innholdet i det man roper bør være oppildnende i forhold til å skape litt trøkk ute på banen.

  • En spiller som ikke våger å foreta seg et enkelt valg på banen vil aldri kunne utvikle seg til å bli en god fotballspiller.
  • En trener som dikterer alt som spilleren gjør ute på banen ødelegger fotballspillerne.
  • En trener som gir kjeft til spillerne vil skape mistrivsel, usikkerhet og ødelegge en hel gruppe med spillere.

Om du som trener synes det er vanskelig å styre deg på sidelinja bør du slutte. Du bør stå en kilometer unna, helst bak noen busker og se kampen derifra.

Gi masse ros underveis i kampen, gi korte beskjeder, repeter arbeidsoppgaver, skap entusiasme ved å være full av energi på en positiv måte. Om en spiller ikke gidder å gjøre sitt beste bytter du. Da er det enklere å ta en prat face-to-face enn å brøle ut beskjeder på tvers av banen.

Ha en fantastisk høstsesong alle trenere. Alle spillere får ha et godt valg ute på banen.

Blogglisten hits