Kategorier
Internasjonal fotball

Snart starter Premier League

Bare dager igjen til den øverste ligaen i England starter. Mange har ventet i måneder og klokken har gått utrolig tregt for enkelte. I ventetiden har vi spist alle transfer ryktene som har kommet ut som en fattig trøst. Det som er gøy med sommerpausen er at den får den mest oppgitte supporter til å atter et år tro på laget sitt. I første serierunde stiller alle med 0 poeng og dermed er alt mulig…
Hvilket lag ser sterkest ut
Det som er gøy med Premier League er det enorme tempoet og den fysiske spillestilen. Om et stjernelag drar på besøk til en klubb langt ned på tabellen som ikke har råd til å lønne spillerne sine skyhøyt, så kan de gå på et ordentlig nederlag. Slike ting trenger man ikke være fotballgal for å like. Som supporter av et lag i nest øverste divisjon, kan jeg være ganske objektiv når jeg forsøker meg på å tippe på hvem som vinner ligaen i år.

Arsenal har vært aktive i sommer og har sikret seg en rekke spennende spillere som forsterker en allerede god stall. Alexis Sanchez er vel den største stjerna som har signert og som kan utgjøre en forskjell. Ellers har flere vandret ut portene, noe som gjør meg litt usikker på laget i år, men de er alltid farlige.

Chelsea er alltid med når det skal gjøres opp om medaljer. Denne sesonger ser de fryktelig sterke ut med signeringer som Fábregas og Diego Costa. Costa har allerede begynt å score, noe som antyder at fjorårets spisskrise er løst. Kan den gamle helten Didier Drogba bidra med noe? Spennende lag som Mourinho kan mønstre i år.

Liverpool hadde en helt rå sesong i fjor og nå skal de være med i Champions League. Det betyr forsterkninger inn, men den største stjerna Suarez dro avgårde. Vil det bety at ingen kan score mål? Neppe! Rickie Lambert, Coutinho, Sturridge, Sterling, Gerrard…det blir fest på Anfield i år også.

Manchester City blir å regne med helt i toppen. Trenger de noen forsterkninger? De har uansett ryddet litt og fått inn noen nye fjes, men det er «stammen» i laget som kommer til å prege denne sesongen også.

Manchester United blir nesten det mest spennende laget å følge. I fjor var det nitrist å være supporter med håpløse prestasjoner. Nå har Van Gaal tatt over og han er en garanti for sportslig suksess. De har bra folk i troppen og kommer nok til å handle mer. Uansett klarer Van Gaal til å få fart på de røde djevlene.

Tottenham har mange norske fans, men dette laget tror jeg blir litt for svake i år. Ingen store spillere inn så langt i sommer og det er stille rundt klubben.

Min tipping av TOPP 5 :

  1. Chelsea
  2. Manchester City
  3. Liverpool
  4. Manchester United
  5. Arsenal