Kategorier
Høye innlegg Internasjonal fotball

Spillernes arbeidsmoral

I disse dager sliter storklubbene med enten gode resultater, eller stabilitet. Da er det jo klart at manageren må gå… For klubbenes styrerom er løsningene enkle, men hva med resten av organisasjonen? Bør flere vurdere sin egen stilling, være seg presidenter eller andre i støtteapparatet rundt laget?

Til syvende og sist er det de profesjonelle spillerne ute på banen som må vinne slaget. De vet i detalj hvordan motstanderne skal overvinnes etter at trenerstaben har analysert de i timevis. Når man da ser en gruppe med dårlig innstilling og fet lommebok er det lov å bli irritert, sett fra en tilhengers perspektiv. Finnes det enkle løsninger der stjernespillere kan bli sagt opp og bli krevet for penger for ikke å innfri de krav som har blitt stilt? Neppe… Jeg skulle likt å se denne løsningen i praksis. Arbeidsmoralen til spillerne ville mest sannsynlig ha blitt skrudd opp i taket, livredde for å miste arbeidsplassen sin. Da hjelper det ikke å nyte livet som undertøysmodell, eller kjøre den feteste bilen på vei til trening.

BenitezFred manageren, sett strengere krav til slappe spillere med dårlige holdninger. Da vil vi se en helt annen fotball ute på arenaene og manageren vil gjenvinne sin autoritet. Nå synes jeg spillerne saboterer sjefen sin fordi de vet at han mest sannsynlig vil bli byttet ut dersom resultatene ikke kommer. Det ville ha vært interessant å se om noen turte å ha slike holdninger på en helt ordinær jobb.

I enkelte tilfeller er det faktisk managerens skyld at laget taper. Dette går på feil bruk av spillere, elendige bytter, håpløse kjøp etc. Når du sitter på en spillergruppe med noen av verdens beste, da er det noe annet som er galt.
Min medlidenhet går til Rafa Benítez, José Mourinho, Louis Van Gaal og andre managere som jobber i motvind. I tillegg de som gjør en iherdig jobb, men som ikke klarte å vinne Champions League, slik styret i klubben bestilte.

Blogglisten hits