Kategorier
Høye innlegg

Store smerter og terningkast 6

De som har fulgt Fotballhue en stund, er klar over hvor mye jeg misliker skuespill. Voksne folk som vrir seg rundt med store smerter og ofte på steder der de ikke har blitt truffet av en fot eller et hode. Jeg gir disse spillerne terningkast 6 i patetisk spill og håper at dommerne vil bli ennå strengere og belønner de med noe helt annet enn mine terningkast. To gule kort for filming må da være kjempe flaut?

Effekten på små barn
Nå under EM er seertallene høye og med mange skuelystne unge fotballspillere foran skjermene. Det er mye bra spill og massevis å lære. Uheldigvis er det visse ting de ikke bør lære, men som jeg ser at går rett hjem. At barn blir liggende under kamper og holder seg på kneet, av og til feil kne, gjør meg frustrert. Det er ingen spillere som fortjener trøst og det er best om dommerne ikke stopper spillet. Om det andre laget scorer et mål fordi laget spiller med en spiller mindre, er en fin lærdom. Det blåses altfor ofte av fordi en eller annen har fått litt vondt. Det hender ofte at de har mislykket med noe og plutselig får vondt uten grunn. «De andre slår!«, har jeg hørt mer enn 50 ganger som trener. Dette besvarer jeg med «tull og tøys«.

Dommere og trenere

Her har det neppe vært noe nærkontakt. Spilleren er mest opptatt av å se etter dommeren under fallet.
Her har det neppe vært noe nærkontakt. Spilleren er mest opptatt av å se etter dommeren under fallet.

Hvordan skal vi få bukt med denne utfordringen? Min teori er at spillerne bare får bli liggende inntil de skjønner at det ikke blir hverken trøst eller frispark. Spillerne er ute etter å bli sett, eller at man risikerer at motstanderne spiller ballen ut over sidelinja, slik som på TV. Det er jo kult at de får denne oppmerksomheten og gesten tenker de sikkert, men hold opp. Unger må lære seg at det av og til gjør litt vondt og at de må holde det gående. Trenerne og dommerne må også lære seg å ignorere spillere som vrir seg rundt på grunn av noe svada. Alle voksne er i stand til å kunne bedømme hva som virkelig gjør vondt og ikke. La spillet gå og rop på spilleren om å komme seg opp på bena. Foreldre må også la være å løpe ut på banen fordi lille nurket sitt gråter og holder seg på kneet.

Resten av EM turneringen

Når du nå ser resten av denne EM turneringen sammen med barna dine, kan det være lurt å vise avsky mot spillerne som vrir seg rundt i voldsomme smerter bare for å fremprovosere en reaksjon hos dommeren. La de forstå at slike ting er teit og ikke føre noen som helst vei på fotballbanen. Skal man komme noen vei i kamper er man nødt for å stå på bena. Om alle skal falle som et korthus hver gang man får et lite spark i leggbeskytterne idet man nesten er fremme ved målet, vil det aldri bli mål, kun frispark som ender opp i ingenting. Tål litt lette smerter og forsøk å angripe. Dommeren blåser når det skjer noe ulovlig og da kan det hende at det blir straffe. Vi har noen dårlige forbilder i EM og disse må vi alle sammen forsøke å gjøre til latterlige spillere med dårlige skuespiller egenskaper. Filming er ikke greit og dyrker frem pusekatter!

-Fotballhue-

Blogglisten hits